Μειώνονται σταθερά και αισθητά οι όγκοι δεδομένων του ίντερνετ που διακινούσαμε εν μέσω των περιορισμών της πανδημίας, παράλληλα με τα στάδια εξομάλυνσης της καθημερινής ζωής και της οικονομίας, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ρυθμιστή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. 
Η τάση εξομάλυνσης σε διακίνηση δεδομένων μέσω σταθερών και ασύρματων δικτύων, όπως και οι χρόνοι χρήσης κινητών τηλεφώνων για κλήσεις, αναμένεται ότι θα μειωθούν ακόμα περισσότερο την τρέχουσα εβδομάδα λόγω της αισθητής αποκατάστασης της καθημερινότητας, επιστροφής των μαθητών και αρκετών χιλιάδων εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους.
 
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία του Γραφείου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που συλλέγονται για ένατη συνεχή εβδομάδα με σκοπό την παρακολούθηση της εικόνας των σταθερών δικτύων ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας ώστε να αποφευχθεί η συμφόρησή τους, δείχνουν για την εβδομάδα 11-17 Μαΐου, μείωση της διακίνησης δεδομένων στο επίπεδο που ήταν προ διμήνου, την εβδομάδα 16-22 Μαρτίου.
Το ίντερνετ μέσω των κινητών μας, όμως, δεν μειώνεται με τους ίδιους ρυθμούς αλλά με πολύ πιο περιορισμένους και αυτό προφανώς οφείλεται σε δύο λόγους: Πρώτος, το ότι συνεχίζουν να ισχύουν οι προσφορές εν μέσω κρίσης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας με αύξηση των όγκων δεδομένων για τους συνδρομητές χωρίς επιπλέον χρέωση. Δεύτερος, το ότι μαθαίνουμε και συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ολοένα και περισσότερο το ίντερνετ από το κινητό μας είτε για απευθείας πρόσβαση είτε μέσω εφαρμογών. Πρόσθετα, επιδρά πλέον και το γεγονός ότι διακινούμαστε εκτός οικίας ή γραφείου περισσότερο, οπότε χρησιμοποιούμε το ίντερνετ μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αντί μέσω του wi-fi του σπιτιού ή του χώρου εργασίας μας.
 
Σε αριθμούς, ο όγκος δεδομένων σταθερών δικτύων ίντερνετ μειώθηκε την εβδομάδα 11-17 Μαΐου και 5% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας (4-10 Μαΐου), αλλά παραμένει αυξημένος κατά 37% σε σχέση με την προ περιορισμών κορωνοϊού περίοδο. Η διακίνηση δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, μειώθηκε κατά 6% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και παραμένει 28% πάνω από την περίοδο προ των περιορισμών, ενώ στην αρχή των περιοριστικών μέτρων η αύξηση ήταν μόλις 14%.
Σε αντίστοιχα ποσοστά (μείον 6% για τα κινητά τηλέφωνα και μείον 6% για σταθερά) μειώθηκαν και οι χρόνοι που μιλούσαμε μέσω τηλεφώνων την εβδομάδα 11-17 Μαΐου έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Ωστόσο και τα λεπτά που μιλούμε μέσω σταθερών και κινητών τηλεφώνων συνέχισαν να είναι αισθητά αυξημένα σε σχέση με την προ των περιορισμών περίοδο και συγκεκριμένα κατά 27% με σταθερά τηλέφωνα και 37% με κινητά.