Μπέρδεμα επικρατεί στην υπόθεση ξυλοδαρμού μαθητή με νοητική αναπηρία, με τις αρμόδιες Αρχές να προσπαθούν να φωτίσουν το μυστήριο. Τα ευρήματα ιατροδικαστικής εξέτασης του 16χρονου παιδιού βρίσκονται από χθες στα χέρια της Αστυνομίας. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί μετέβησαν στην Τεχνική Σχολή όπου φοιτά το παιδί και έλαβαν καταθέσεις από εμπλεκόμενα άτομα. Παράλληλα, έρευνα διέταξε και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο επίσης απέστειλε λειτουργό για λήψη καταθέσεων. Από την πλευρά της, η μητέρα του παιδιού ανέφερε ότι η υπόθεση θα ακολουθήσει τον δρόμο της, επιμένοντας στον ισχυρισμό ότι ο γιος της ξυλοκοπήθηκε και εξαναγκάστηκε να προβεί σε άσεμνη πράξη εντός του σχολείου.
 
Όπως ανέφερε ο β’ υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, «διερευνώνται από την αρχή και με κάθε σοβαρότητα οι καταγγελίες. Πρέπει να σεβαστούμε ότι εμπλέκονται ανήλικοι.
 
Όντως έχει καταγγελθεί ότι το παιδί χτυπήθηκε από συμμαθητές του. Από την πλευρά μας, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ενημερώθηκε το Γραφείο Ευημερίας. Παράλληλα, σε συνεργασία με τις σχολικές Αρχές, λαμβάνονται καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους για να διαφανεί το τι έχει γίνει».
 
Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ο διευθυντής Τεχνικής Εκπαίδευσης Ηλίας Μαρκάτζιης σχολίασε στον «Φ» ότι «είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση, που γεννά πολλά ερωτηματικά. Υπάρχει μια καταγγελία από τη μητέρα του μαθητή. 
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με όσα παρουσιάζει το σχολείο. Συγκεκριμένα, η μητέρα αναφέρει ότι ο γιος της ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού και ότι ξυλοκοπήθηκε την περασμένη Τρίτη κατά την έβδομη περίοδο. Το σχολείο ισχυρίζεται ότι το παιδί, όπως πάντοτε, συνοδεύονταν και μέχρι και το ταξί και ότι ήταν καλά μέχρι τότε». Παράλληλα, αναφέρθηκε, το υπουργείο Παιδείας προβαίνει σε ενέργειες για τη στήριξη του μαθητή.