Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σχολίασε μέσω Twitter την επίθεση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) εναντίον «δεκάδων στρατιωτικών στόχων» που φέρεται να ανήκαν τη Δύναμη Κουντς, επίλεκτο σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, καθώς και στον Συριακό Στρατό.

«Έκανα σαφές ότι θα χτυπάμε όποιον μας χτυπά. Αυτό είναι που κάναμε απόψε εναντίον  στρατιωτικών στόχων της δύναμης Κουντς του Ιράν και συριακών στρατιωτικών στόχων στη Συρία μετά την εκτόξευση πυραύλων χθες το βράδυ στο Ισραήλ. Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε την ασφάλεια του Ισραήλ», έγραψε ο Νετανιάχου.

​Η δήλωση Νετανιάχου έρχεται μετά την ανακοίνωση από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), νωρίς την Τετάρτη, ότι ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν το έδαφος της Συρίας πραγματοποιώντας επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων που φέρεται να ανήκαν σε ιρανικές και συριακές δυνάμεις.

​Σύμφωνα με τις IDF, οι στόχοι περιελάμβαναν αποθήκες και διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

​Αργά την Τρίτη, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Συρίας Αλ-Ιχμπαρίγια ανέφερε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας αναχαίτισαν μια επίθεση εναντίον της Δαμασκού και των προαστίων της, προσθέτοντας ότι αρκετά βλήματα καταρρίφθηκαν νότια της Δαμασκού.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε επανειλημμένα αεροπορικές επιδρομές στη Συρία χωρίς την άδεια της Δαμασκού, δικαιολογώντας τις ενέργειές του λόγω της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η υποτιθέμενη στρατιωτική παρουσία του Ιράν στη γειτονική χώρα.

Οι IDF ανέφεραν στη δήλωση τους ότι η αεροπορική επιδρομή ήρθε ως απάντηση στις προηγούμενες εκτοξεύσεις πυραύλων που φέρεται πως είχαν πραγματοποιήσει οι συριακές δυνάμεις από συριακό έδαφος με στόχο την ισραηλινή επικράτεια.

Πηγή: philenews / sputniknews.gr