Το ψευτοαφήγημα της δήθεν απομόνωσης των Τ/Κυπρίων

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ Τουρκία και οι εγκάθετοι της στα κατεχόμενα διαχρονικά αναπτύσσουν ένα αφήγημα, το οποίο προβάλλουν διεθνώς,  για δήθεν απομόνωση των Τουρκοκυπρίων. Απομόνωση, σύμφωνα με το αφήγημα, την οποία οδηγούν οι πολιτικές των Ελληνοκυπρίων σε βάρος των Τουρκοκυπρίων. Διατυπώνουν τον ισχυρισμό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί ώστε οι Τουρκοκύπριοι να μην μπορούν, για παράδειγμα, να συμμετέχουν σε διεθνείς αθλητικούς αγώνες. Παλαιότερα αναφέρονταν και στα παράνομα πανεπιστήμια. Σε όλα αυτά τα προπαγανδιστικά ξεχνούν να αναφέρουν πως και η Τουρκία μπλοκάρει κάθε συμμετοχή Τουρκοκυπρίων. Και το κάνουν αυτό επειδή δεν θέλουν προφανώς να παραβιάσουν διεθνείς κανόνες που διέπουν τη λειτουργία Αθλητικών Οργανισμών. Σημειώνεται συναφώς ότι στους 5ους Αγώνες Ισλαμικής Αλληλεγγύης, που οργανώνονται στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην πόλη Ικόνιο, δεν έχουν προσκληθεί Τουρκοκύπριοι αθλητές για να συμμετάσχουν. Κι αυτό γιατί δεν εκπροσωπούν κράτος, αλλά παράνομη οντότητα, που είναι αποτέλεσμα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.

Ο ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ της Άγκυρας, ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, προσκλήθηκε και συμμετείχε στην τελετή έναρξη. Κάθισε δε δίπλα από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πήγε για τη φιέστα αλλά δεν διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι  δεν προσκλήθηκαν Τουρκοκύπριοι αθλητές στους αγώνες. Δεν διαμαρτυρήθηκε καθώς προφανώς γνωρίζει πως δεν μπορούν να προσκληθούν. Δεν διαμαρτυρήθηκε επειδή γνωρίζει πως εάν το έπραττε τούτο, ο Ερντογάν θα τον έστελνε στα… αζήτητα. Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν ανέχεται ενστάσεις και διαμαρτυρίες, κυρίως από εκείνους που επέβαλε, όπως ο Τατάρ, που έγινε ηγέτης του κατοχικού καθεστώτος με απόφαση του Ερντογάν. Δεν είναι τυχαίο πως οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και στα κατεχόμενα για όσα συμβαίνουν. 

ΕΙΝΑΙ πρόδηλο ότι στην απομόνωση οι Τουρκοκύπριοι βρίσκονται επειδή αυτό το επιβάλλει η Τουρκία, η οποία εξακολουθεί να κατέχει εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει δημιουργήσει ένα ψευδοκράτος, που δεν μπορεί να αναγνωριστεί διεθνώς από κανένα. Την ίδια ώρα, θα πρέπει να αναφέρουμε με σαφήνεια πως οι Τουρκοκύπριοι μια επιλογή έχουν και πρέπει να το γνωρίζουν τούτο: Η επιλογή αυτή περνά μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία και μόνο. Θέλουν λύση; Αυτή θα διασφαλίζει και δεν θα υπονομεύει το κράτος μας, την Κυπριακή Δημοκρατία. Άλλωστε, δεν μπορούν να θέλουν τα οφέλη από το κράτος, αλλά να μην το αναγνωρίζουν! Γιατί αυτό γίνεται.