Το συμπληρωματικό πόρισμα για τις καταγγελίες της Άννας Αριστοτέλους και της Αθηνάς Δημητρίου των Κεντρικών Φυλακών, θα παραδώσει αύριο ο ποινικός ανακριτής, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

Ο κ. Αιμιλιανίδης διορίστηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών, σε βάρος του Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, για κατ’ ισχυρισμόν ενέργειές του μαζί με βαρυποινίτη για να τις πλήξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», στο πόρισμα Αιμιλιανίδη περιλαμβάνονται πέραν των 55 καταθέσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων από τον χώρο των Κεντρικών Φυλακών και την Υπηρεσία του αξιωματικού.

Μάλιστα, μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης λάμβανε καταθέσεις από την ΥΚΑΝ, προς ξεκαθάρισμα ορισμένων σημείων που προέκυψαν. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει οτιδήποτε για τα ευρήματά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναμένεται ότι στο πόρισμα θα αναλύεται η μαρτυρία που συγκεντρώθηκε από την έρευνα του, τις αναλύσεις στοιχείων και την επεξεργασία τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Ενώπιον του ποινικού ανακριτή είχε κληθεί για κατάθεση, τόσο ο κ. Κατσουνωτός, όσο και ο βαρυποινίτης που εμπλέκεται στην υπόθεση, πρώην κατάδικοι και τα μέλη του Συμβουλίου Αποφυλακίσεως Επ’ Αδεία. 

Αύριο εκπνέει και η διαθεσιμότητα του κ. Κατσουνωτού και όπως ανακοίνωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου, ανάλογα με το αποτέλεσμα αυτός θα επιστρέψει στα καθήκοντά του ή όχι.