Έλυσαν τη σιωπή τους Αρχηγός Αστυνομίας και Υπουργός Δικαιοσύνης μετά την επίδοση στον Γενικό Εισαγγελέα των πορισμάτων για την υπόθεση του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου και για την υπόθεση των καταγγελιών της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών κατά του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτού.

Σε σχέση με το πόρισμα για τον θάνατο του 26χρονου Θανάση Νικολάου ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι η υπόθεση είναι παλιά και καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε στο μέλλον να υπάρχει περισσότερη ευαισθησία και επαγγελματισμός, προκειμένου η αλήθεια να βγαίνει στην επιφάνεια. Τόνισε παράλληλα πως ετοιμάζεται πρωτόκολλο συνεργασίας με τους ιατροδικαστές έτσι ώστε «να είμαστε ακριβείς και αποτελεσματικοί».

Από την πλευρά της η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου ανέφερε ότι έχει διευθετηθεί συνάντηση της με τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος ηγείται της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, ενώ τόνισε ότι αναμένει ενημέρωση από τον Γενικό Εισαγγελέα, προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα για να τύχουν του σωστού χειρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των Κεντρικών Φυλακών, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε πως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Κατσουνωτό με αντικείμενο συζήτησης τη μετακίνησή του σε άλλο πόστο, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο ίδιος ο ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, αφού όπως είπε με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε να υπηρετήσει την ΥΚΑΝ.

Για το ίδιο θέμα η κα Δράκου ανέφερε πως χθες είχε συνομιλία με τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε χρόνο για μελέτη του ογκωδέστατου πορίσματος και μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη του θα τύχει ενημέρωσης και θα ενεργήσει ανάλογα. Ερωτηθείσα για το αν υπήρξε επικοινωνία με τον κ. Κατσουνωτό, η Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε αρνητικά. Σε σχέση με την ανακοίνωση των δικηγόρων της Άννας Αριστοτέλους και της Αθηνάς Δημητρίου, η κα Δράκου αρκέστηκε να πει πως «εκφράστηκαν οι απόψεις τους, οι οποίες είναι σεβαστές, αλλά υπάρχουν και άλλες».