Ποινή φυλάκισης 10 ετών επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε καθηγητή ιππασίας, για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα στη Σχολή Ιππασίας που διατηρούσε. Ο Γενικός Εισαγγελέας καταχωρεί έφεση γιατί κρίνει την ποινή ως ανεπαρκή.

Αρχικά ο κατηγορούμενος αρνούνταν τις κατηγορίες, ωστόσο πριν ξεκινήσει η δίκη του παραδέχθηκε τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων παιδιών, όχι όμως για τρίτο ανήλικο καθώς και τον ενήλικα υπάλληλό του. Ωστόσο, στη συνέχεια και ενώ είχε αρχίσει η ακρόαση της υπόθεσης, παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες και χθες του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα ετών. Η δίκη είχε διεξαχθεί σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία για προστασία των θυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Εισαγγελέας: Έφεση στην ποινή για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ανήλικος προέβη σε καταγγελία στο ειδικό κλιμάκιο κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Λήφθηκαν μαρτυρίες και σχηματίστηκε ποινικός φάκελος, ενώ στη συνέχεια προέκυψαν άλλες δύο παρόμοιες καταγγελίες που αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση: Μια από δεύτερο ανήλικο και μια από νεαρό ενήλικα, ο οποίος απασχολείτο στις εγκαταστάσεις της λέσχης ιππασίας. Αργότερα και όταν καταχωρήθηκαν οι τρεις υποθέσεις στο Δικαστήριο, προέκυψε και τέταρτη καταγγελία από ανήλικο που, επίσης, αφορούσε σεξουαλική κακοποίησή του από το ίδιο πρόσωπο. 

Για την υπόθεση είχε διεξαχθεί νομική μάχη ώστε ο κατηγορούμενος να παραμείνει υπό κράτηση, αφού το Δικαστήριο είχε διατάξει την απόλυσή του. Ασκήθηκε έφεση και τελικά το Ανώτατο αποφάσισε διαφορετικά και έτσι ο κατηγορούμενος τέθηκε υπό κράτηση. 

Στο μεταξύ, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης αντέδρασε άμεσα στο άκουσμα της ποινής και αποφάσισε την καταχώριση έφεσης σε ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε κατηγορούμενο για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο ποινή φυλάκισης 10 ετών, την οποία ο Γενικός Εισαγγελέας κρίνει ως έκδηλα ανεπαρκή, βασιζόμενος στα γεγονότα της διάπραξης των αδικημάτων και στην ποινή που προβλέπεται από τη νομοθεσία.