Στοιχεία από τα Υπουργεία και τις υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε σχέση με τη συμμετοχή δημόσιων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών του δημοσίου και στρατιωτικών στη διοίκηση ιδιωτικών εταιρειών χωρίς την εξασφάλιση της απαιτούμενης άδειας, αναμένει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, μετά που συζήτησε το θέμα σε συνεδρία της την Τετάρτη, για να διερευνήσει τυχόν θέματα διαφθοράς.

Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνεδρίασης, η Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ανέφερε ότι η ίδια έθεσε το θέμα του κατά πόσο υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που είναι μέτοχοι, ή είναι διευθυντές ή γραμματείς σε εταιρείες που είχαν συναλλαγές με τα Υπουργεία ή με τις υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στις οποίες υπηρετούν.

Όπως είπε, σε αυτή την περίπτωση, δεν μιλούμε απλά για παρανομία, καθώς είναι παράνομο να μη δηλωθεί η ιδιότητα του μετόχου, διευθυντή ή γραμματέα σε εταιρεία, αλλά μιλάμε και για θέματα διαφθοράς. Γι’ αυτό, όπως είπε, η Επιτροπή ζήτησε στοιχεία από τα Υπουργεία και τις υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Ο νόμος θα πρέπει να γίνει τέτοιος -και οι κανονισμοί- ούτως ώστε να καλύπτονται όλοι ανεξαιρέτως, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών, πυροσβεστών και όσων υπηρετούν στο στράτευμα», σημείωσε.