Η Τουρκία αναμένει από Ιταλία να αποσύρει τις «ανάρμοστες και κακοήθεις» δηλώσεις του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στον Ιταλό Πρέσβη ο οποίος κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ιταλού Πρωθυπουργού σχετικά με τον Πρόεδρό μας, ο Ιταλός Πρέσβης στην Άγκυρα κλήθηκε αμέσως στο Υπουργείο μας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «Sofagate» και η αντίδραση της Άγκυρας για το «δικτάτορας Ερντογάν»

“Ο Αναπληρωτής Υπουργός και υπεύθυνος για θέματα ΕΕ κ. Φαρούκ Καϊμακτζί δήλωσε στον Πρέσβη ότι η Τουρκία αποδοκιμάζει έντονα τα σχόλια του διορισμένου Ιταλού Πρωθυπουργού για τον Πρόεδρό μας Ερντογάν, ο οποίος έγινε Πρόεδρος αφού έλαβε το υψηλότερο ποσοστό λαϊκής ψήφου στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η Τουρκία αναμένει από την Ιταλία να αποσύρει τις ανάρμοστες και κακοήθεις δηλώσεις, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με την φιλία και συμμαχία Τουρκίας – Ιταλίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ “ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε επίσης στον Πρέσβη ότι οι δηλώσεις σχετικά με τη διευθέτηση των καθισμάτων για τη συνάντηση της Τετάρτης που έγιναν χωρίς τη γνώση της εθιμοτυπίας είναι ‘απαράδεκτες’, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη φιλοξενία της Τουρκίας, ότι η Τουρκία δεν θα εμπλακεί σε άσκοπες και αρνητικές αντιπαραθέσεις εντός της ΕΕ και θεωρεί πως οι προσπάθειες να σαμποτάρουν τη θετική ατζέντα μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ είναι μάταιες”.

Πηγή: ΚΥΠΕ