Σε lockdown βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας η Κύπρος και όλα θα μας θυμίζουν εποχές του περασμένου Μαρτίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Οι πολίτες άδραξαν την ευκαιρία το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε και απόλαυσαν εξόδους, καφεδάκια, ενώ έκαναν και τις τελευταίες αγορές στα καταστήματα για το Πάσχα. Αρκετοί ήταν και αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι κουρεία και κομμωτήρια παρέμειναν ανοικτά το Σαββατοκύριακο και έτρεξαν να περιποιηθούν τον εαυτό τους.

Εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, καφενεία, κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, καταστήματα λιανικού εμπορίου εργάστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής πριν βάλουν λουκέτο μέχρι τις 10 Μαϊου, οπότε και θα επαναλειτουργήσουν. 

Ψαλίδια και πιστολάκια πήραν «φωτιά» το διήμερο και εξυπηρέτησαν τους πελάτες τους. Σε δηλώσεις του στον «Φ», ο πρόεδρος του Επαρχιακού Συνδέσμου Κομμωτών και Κουρέων Λεμεσού, Δημήτρης Νεοφύτου, ανέφερε ότι οι κομμωτές μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

O κ. Νεοφύτου σημείωσε πως το lockdown θα έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή 15 ημέρες προηγουμένως όταν καταγράφονταν 500 κρούσματα. «Έπρεπε να μας έκλειναν αρχές Απριλίου για να περάσει όλο αυτό και να μπορούμε να δουλέψουμε τις γιορτές. Ακόμη θα έπρεπε να μας αφήσουν να εργαστούμε τουλάχιστον μέχρι το τέλος της Αγίας Εβδομάδας. Έτσι όπως έγινε, διέλυσαν το παζάρι».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, Κρίστης Δημητρίου, σε δηλώσεις του στον «Φ», ανέφερε πως υπήρξε αυξημένη κίνηση στα καταστήματα την τελευταία ημέρα πριν να τεθεί το lockdown. «Ο κόσμος, γνωρίζοντας ότι θα ακολουθήσει 15 ημερών lockdown, βγήκε  έξω για να απολαύσει τον καφέ του και να κάνει κάποια ψώνια τα οποία θα του ενισχύσουν την ψυχολογία του με όλα αυτά που συμβαίνουν».

Επεσήμανε πως όλοι αντιλαμβάνονταιν ότι αυτό το lockdown θα είναι οδυνηρό για κάποιες επιχειρήσεις. «Με τις τόσες φορές άνοιξε-κλείσε, θα υπάρχουν δραματικές επιπτώσεις σε κάποιες επιχειρήσεις που έχουν πλέον μειώσει τη ρευστότητά τους», τόνισε ο κ. Δημητρίου λέγονταν πως πέρα από τη μικρή βοήθεια που έλαβαν οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου από την Κυβέρνηση, κανένα άλλο μέτρο που λήφθηκε για ενίσχυση δεν πήραν. «Κανένα ενοίκιο, κανένα λειτουργικό έξοδο δεν χαρίστηκε. Οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση».

Όπως είπε, για τους καταστηματάρχες η πασχαλινή περίοδος θα τους έδινε μια ανάσα,  όμως χάνεται και αυτή.

Κάντε κλικ για να εγγραφείτε στο Newsletter του Philenews