Αυτό που επιστήμονες και πολλοί άλλοι φοβούνταν με το άνοιγμα των παραλιών από χθες, αποφεύχθηκε στην περίπτωση της Πάφου: Οι καθόλου ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν το σαββατοκύριακο, απέτρεψαν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών από το να συρρεύσουν στις παραλίες, δημιουργώντας κινδύνους στις προσπάθειες καταπολέμησης του ιού.
 
Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που παρατηρείται από το βράδυ της Παρασκευής στην επαρχία Πάφου, οι βροχές που έπεφταν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής και οι δυνατοί άνεμοι, έχουν ως αποτέλεσμα σύμφωνα με τις τοπικές αρχές να είναι πολύ περιορισμένη η κίνηση λουομένων και να έχουν αποτραπεί φαινόμενα που θα δημιουργούσαν πονοκεφάλους ως προς την τήρηση των κανονισμών.
 
Στις πλέον δημοφιλείς παραλίες της Κάτω Πάφου η κίνηση αφορά σε οργανωμένους κολυμβητές που μεταβαίνουν εκεί ολόχρονα και οι οποίοι ακολουθούν πλήρως τις οδηγίες των επιστημόνων για τους κανόνες υγιεινής και δημόσιας ασφάλειας. Στις υπόλοιπες παραλίες της περιαστικής περιοχής και του Δήμου Γεροσκήπου η κίνηση είναι πολύ μικρή, αναφέρουν ναυαγοσώστες, αφού οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν ούτε το κολύμπι ούτε την παραμονή στην παραλία.
 

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες