To Top
00:34 Κυριακή
24 Ιουνίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
O δυναμικός κόσμος της Τάσιας Γιανναρά
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ O δυναμικός κόσμος της Τάσιας Γιανναρά
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2017, 11:33 πμ

Με πρωτοποριακές ιδέες και σκληρή δουλειά, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στο χώρο της επικοινωνίας. Η Τάσια Γιανναρά μιλά στο HELLO! για την καριέρα, την οικογένεια και όχι μόνο.

Είστε η διευθύνουσα σύμβουλος των εταιριών επικοινωνίας Partners / Y&R, pr:partners και Byte digital agency. Σε ποιους τομείς δραστηριοποιούνται οι εταιρίες σας;
Η εταιρία Partners/Y&R μετρά σήμερα είκοσι δύο χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο της Διαφήμισης και Επικοινωνίας στην Κύπρο. Είκοσι δύο χρόνια γεμάτα πάθος, δημιουργικότητα, όραμα, φαντασία, συνέπεια, επιμονή, επιτυχία, που μετουσιώθηκαν σε καλές ιδέες, οι οποίες δουλεύουν σε πράξη και αναγνώριση, για εμάς και τους πελάτες - partners μας. Επενδύσαμε στις αρχές της προοδευτικής διαφήμισης και κατορθώσαμε από το 2004 να είμαστε επίσημος συνεργάτης και μέλος του δικτύου Young&Rubicam (Y&R), ενώ από το 2010 μέλος του δικτύου της VML. Η δεύτερη εταιρία μας, pr:partners, ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις και ασχολείται με reputation and crisis management, media relations, internal relations, event management κ.ά., ενώ η τρίτη και νεότερη εταιρία μας, Byte digital agency, ασχολείται με την online επικοινωνία σε στρατηγικό και διεκπεραιωτικό επίπεδο.

Πόσο σημαντική ήταν η συνεργασία σας με την Young and Rubicam το 2004;
Η συνεργασία μας με την Young & Rubicam είναι το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς, να συνδέσουμε το όνομα Partners με ένα μεγάλο όνομα, συνυφασμένο με τον κόσμο της Διαφήμισης, του νεωτερισμού και των επιτυχιών σε παγκόσμια κλίμακα. Είναι τιμή μας που από το 2004, ανήκουμε στο πολυεθνικό δίκτυο της Y&R σαν affiliated partner, ενός δικτύου που μετρά πάνω από 90 χρόνια αναγνώρισης στο χώρο της ολοκληρωμένης επικοινωνίας, κάτω από την ταμπέλα του global network - local boutique, με το σλόγκαν «Resist the Usual» και το οποίο διαθέτει παρουσία σε 90 χώρες ανά τον κόσμο, με πάνω από 186 γραφεία.

Η φιλοσοφία της εταιρίας σας βασίζεται στο εμείς, σε μια εποχή που το εγώ κυριαρχεί. Πόσο εύκολο είναι να δημιουργήσεις ομαδικό πνεύμα σε μια εταιρία, τόσο με τα στελέχη, όσο και με τους πελάτες;
Η απολύτως συνειδητή επιλογή της ονομασίας μας, αλλά και ολόκληρη η φιλοσοφία που κρύβει μέσα της η λέξη «Partners», αποτελούν για εμάς πολλά περισσότερα από μια επωνυμία. Είναι τρόπος ζωής, τρόπος προσέγγισης, τρόπος συνεργασίας και μεγιστοποίησης του αποτελέσματος. Εμπεριέχει την έννοια του αμοιβαίου οφέλους, όπως και του αλληλοσεβασμού. Στην επικοινωνία, δεν μπορείς να έχεις αποτέλεσμα μόνος σου, η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προσπαθούμε και χτίζουμε την πραγματική σημασία του «εμείς», του ειλικρινούς, ομαδικού πνεύματος και της αμοιβαίας, ισορροπημένης συνεργασίας, πραγματοποιώντας κάθε μας δραστηριότητα με θετική διάθεση, που καθρεφτίζεται από τους άλλους, είτε είναι τα στελέχη, είτε οι πελάτες, είτε οι συνεργάτες. Σημασία έχει να αντιλαμβάνονται το εμείς και να πράττουν με το μαζί.

Είστε απαιτητική από τους άλλους και από τον εαυτό σας;
Η αλήθεια είναι ότι για να μπορείς να πας μπροστά, οφείλεις πρωτίστως να είσαι απαιτητικός από τον εαυτό σου και ύστερα από τους άλλους. Με ενοχλεί αφάνταστα η μετριότητα και η κυπριακή ατάκα «εν πειράζει». Είμαι της άποψης ότι οι άνθρωποι που γνωρίζουν τι σημαίνει σκληρή δουλειά, που δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους και αναζητούν συνεχώς τρόπους να εξελιχθούν για να ωθήσουν τον εαυτό τους έξω από τα συνηθισμένα, είναι εκείνοι που δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας σε όλους τους τομείς. Προσωπικά, λατρεύω την αλλαγή και την εξέλιξη, θέλω συνέχεια να προχωρώ, να μαθαίνω, να βελτιώνομαι και το ίδιο απαιτώ να πράττουν και όλοι όσοι συμπορεύονται μαζί μου.

Υπάρχουν κάποια γυναικεία προτερήματα που είναι χρήσιμα στη δουλειά σας;
Έτυχε να με ρωτήσουν επανειλημμένα αν συνάντησα εμπόδια ή αν είχα ευκαιρίες στην πορεία μου λόγω φύλου. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που δεν υπήρχε προνομιακή μεταχείριση ή συμπεριφορά για κανένα φύλο. Στο μυαλό μου δεν έχω και δεν είχα ποτέ το διαχωρισμό άντρας - γυναίκα και ειδικά στον εργασιακό χώρο. Αυτό που προσέχω είναι πόσο επαγγελματίας και εργατικός είναι κάποιος. Στους Partners, τόσο εγώ όσο και ο συνέταιρός μου, Λούκας Γρηγοράς, ανέκαθεν αναγνωρίζαμε τη δυναμική του γυναικείου μυαλού και χωρίς καμία πρόθεση, είναι η αλήθεια ότι η ομάδα μας αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, είναι στελεχωμένη με περισσότερα θηλυκά μυαλά. Ίσως οι γυναίκες είμαστε πιο δεινοί καταναλωτές, άρα μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερο τα insights της αγοράς και του καταναλωτή, στον οποίο απευθυνόμαστε στην επικοινωνία. Θεωρώ ότι η ευαισθησία και η διαίσθηση, σε συνδυασμό με την επιμελή στρατηγική, είναι χαρακτηριστικά που υπερτερούν στην ομάδα μας.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε κάποιο νέο που ξεκινά τώρα στον χώρο;
Αν και δεν είμαι ειδική στις συμβουλές, λόγω εμπειρίας και μόνο, θα του έλεγα σκληρή και συστηματική δουλειά, να έχει τα μάτια και τα αφτιά του ανοιχτά, επειδή όλες οι εμπειρίες, είτε κακές είτε καλές, είναι αυτές που θα διαμορφώσουν τόσο το επαγγελματικό του προφίλ, όσο και την προσωπικότητά του. Η επικοινωνία είναι ένας ζωντανός τομέας και υπάρχει παντού μέσα στη ζωή μας, στο δρόμο, στο σπίτι, στην υπεραγορά, στα ταξίδια μας.

Πόσο ανταγωνιστικός είναι ο τομέας της επικοινωνίας στην Κύπρο;
Είναι αλήθεια ότι ο ανταγωνισμός στη διαφημιστική αρένα της Κύπρου είναι αντιστρόφως ανάλογος του πληθυσμού της, κρίνεται δηλαδή ως ιδιαίτερα μεγάλος και απαιτητικός και αυτό χρήζει συνεχούς παρακολούθησης της αγοράς. Γι’ αυτό και εμείς, ως διαφημιστές, δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναπαυόμαστε ποτέ! Η διαφήμιση είναι ένας χώρος που προσφέρει ασσύληπτα συναισθήματα πλήρωσης και περηφάνιας. Είναι υπέροχο συναίσθημα να σερφάρεις στο διαδίκτυο ή να βλέπεις τηλεόραση και να λες «αυτή η διαφήμιση είναι δική μου!».

Ως εταιρία, έχετε αναπτύξει έντονη δράση στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης. Πόσο σημαντική είναι για εσάς η προσφορά στον συνάνθρωπο;
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη φιλοσοφία μας. Πρωταγωνιστής της δικής μας ΕΚΕ είναι το σύνθημα «Life is a Partnership», που βασίζεται στις αξίες μας. Εμπνεόμαστε και μας κάνει χαρούμενους η ενέργεια τού να προσφέρουμε πίσω στην κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε, δρούμε και βιώνουμε, με εργαλείο την επικοινωνία, που είναι και το αντικείμενό μας. Ως Partners, συμβάλλουμε και στηρίζουμε εμπράκτως το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων, το Ίδρυμα Αρχιεπίσκοπος Λουκάς για παιδιά με ειδικές ικανότητες και τον Προσκοπισμό. Η ενεργή συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από μικρές δράσεις που όμως κάνουν μεγάλη διαφορά, είναι ένας ακόμη στόχος που υπηρετούμε με ζήλο. Μάλιστα, εφαρμόζουμε το δικό μας πρόγραμμα «Partners Think Green». Το 2014 ξεκινήσαμε επίσημα το Πρόγραμμα Εθελοντών Partners, με στόχο όλα τα μέλη της ομάδας μας να έχουν την ευκαιρία να στηρίξουν και να συμμετάσχουν σε ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που τους ενδιαφέρουν.

Πόσο σημαντικά θεωρείτε τα ταξίδια για την επαγγελματική σας πρόοδο;
Τα ταξίδια είναι το οξυγόνο για κάθε δημιουργικό άνθρωπο, γιατί πολύ απλά του δίνουν τη δυνατότητα να γεμίζει με εικόνες, εμπειρίες, γνώσεις και αναμνήσεις. Πέραν όλων αυτών, θεωρώ ότι τα ταξίδια μπορούν να συντείνουν στο μέγιστο όχι μόνο στην επαγγελματική, αλλά και στην προσωπική καλλιέργεια του καθενός. Το να βγαίνεις έξω από τα σύνορα της χώρας σου σε ωθεί να βγαίνεις και έξω από τα δικά σου σύνορα και περιορισμούς.

Ο χώρος σας έχει μια θετική αύρα. Πώς το πετυχαίνετε αυτό;
Η αισθητική του χώρου ήταν πάντα κάτι ουσιώδες και σημαντικό για εμένα, τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο. Θέλω πάντα ο χώρος μου να είναι καλαίσθητος. Πιστεύω ότι η ενέργεια αυτή πηγάζει από τη διακόσμηση του χώρου, τα έπιπλα, τα έργα τέχνης, τα βιβλία -όπως θα έχετε παρατηρήσει υπάρχουν παντού βιβλία, είμαι βιβλιοφάγος- και τα λουλούδια, που πάντοτε υπάρχουν μέσα στο σπίτι. Όλα αυτά συνυπάρχουν αρμονικά με τη θετική ανθρώπινη αύρα.

Από τη διακόσμηση του σπιτιού σας φαίνεται ότι είστε πολυταξιδεμένη. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας προορισμός;
Τα ταξίδια είναι για εμένα το ομορφότερο δώρο που μπορώ να πάρω ή να δώσω. Με κάθε ευκαιρία που μου δίνεται -ή δημιουργώ!- ταξιδεύω σε κοντινούς και μακρινούς προορισμούς. Με ευχαρίστηση θα ταξίδευα σε κάθε προορισμό που έχω ξαναεπισκεφθεί ή δεν έχω επισκεφθεί. Δεν έχω αγαπημένο προορισμό, θα ήθελα να επισκεφθώ και να ζήσω κάθε γωνιά της υφηλίου. Μου αρέσει πολύ να γνωρίζω τη φύση, την ιστορία, τον πολιτισμό, τις διάφορες κουλτούρες, τα ήθη και έθιμα της κάθε χώρας. Οι πιο εντυπωσιακοί προορισμοί για μένα μέχρι σήμερα ήταν η Κένυα και το Περού.

Είστε λάτρης της τέχνης;
Ναι, λατρεύω την τέχνη και τον πολιτισμό. Η συλλογή μου είναι μεγάλης συναισθηματικής αξίας, διότι πέραν από τα έργα αρκετών Κυπρίων καλλιτεχνών που έχω στο σπίτι μου, συλλέγω έργα τέχνης και τοπικής χειροτεχνίας από τα ταξίδια μου. Δεν συλλέγω ονόματα, αλλά έργα που μιλούν σε εμένα, που συνδέονται με δικά μου συναισθήματα, εμπειρίες και αναμνήσεις. Φυσικά, την τέχνη δεν πρέπει να την έχουμε σε συλλογές και για στόλισμα στο σπίτι μας. Πρέπει να τη βιώνουμε, να τη ζούμε στην καθημερινότητά μας, να την απολαμβάνουμε με επισκέψεις σε γκαλερί και μουσεία, σε εργαστήρια λαϊκής τέχνης, με συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα, να παρακολουθούμε παραστάσεις και ό,τι άλλο γεμίζει και καλλιεργεί το πνεύμα και την ψυχή μας.

Σίγουρα, λόγω των απαιτήσεων της δουλειάς σας, θα χρειάζεται να εφαρμόζεται το ομαδικό πνεύμα και στο σπίτι! Ο σύζυγός σας, πόσο σας στηρίζει σε αυτή τη διαδικασία;
Η φιλοσοφία «Partners» ισχύει και στην προσωπική μου ζωή. Ο σύζυγός μου ήταν πάντα δίπλα μου και ενεργά και αθόρυβα. Με έμπρακτη στήριξη και κατανόηση. Νομίζω ότι, αν δεν υπήρχε στήριξη από όλη την οικογένεια, μπορεί τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά. Είμαι ευγνώμων που οι γονείς μου, ο άνδρας μου και οι δίδυμες κόρες μου, με στήριξαν σε κάθε φάση της δουλειάς μου, μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας.

Πόσο δύσκολη είναι η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και οικογένειας για μια γυναίκα καριέρας;
Καλύτερα να ρωτήσετε τις δίδυμες κόρες μου που είναι τώρα 23 χρόνων και συχνά αστειεύονται ότι τις ξεχνούσα στο νηπιαγωγείο! Σίγουρα, πολλές φορές έστελνα τις κόρες μου στα παιδικά γενέθλια με το σύζυγό μου, δεν έτρωγα μαζί τους το μεσημέρι, δεν καθόμουνα δίπλα τους για την κατ’ οίκον εργασία τους, αλλά νομίζω κατάφερα να βρω την ισορροπία και ένα πολύ άξιο αποτέλεσμα με τον ποιοτικό χρόνο που περνούσα και περνώ μαζί τους. Με λίγο χρόνο, αλλά με πολλή αφοσίωση. Όλος μου ο ελεύθερος χρόνος ήταν αφιερωμένος σε εκείνες, για ατέλειωτες συζητήσεις, εμπειρίες και ταξίδια. Σε καθετί σημαντικό ήμουν εκεί και γνωρίζουν ότι αυτές είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και όχι η δουλειά μου, παρόλο που αυτή απορροφά τον περισσότερό μου χρόνο.

Με τι ασχολούνται οι κόρες σας; Ποιο θεωρείτε ως το σημαντικότερο εφόδιο που τους έχετε δώσει;
Η Αρριάνα είναι στο Λονδίνο, όπου κάνει το μεταπτυχιακό της στο LSE και η Ιωάννα είναι στη Νέα Υόρκη, όπου κάνει μαθητεία στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στα Ηνωμένα Έθνη. Το σημαντικότερο εφόδιο που έχουμε δώσει στις κόρες μας είναι σίγουρα οι αξίες με τις οποίες τις έχουμε μεγαλώσει. Ο σεβασμός και η εκτίμηση για τον εαυτό τους, το συνάνθρωπό τους, τη χώρα τους και τον κόσμο. Η αγάπη μας, η μόρφωση, οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις, οι ευκαιρίες, τα ταξίδια και η γνωριμία με άλλους λαούς και πολιτισμούς είναι τα εφόδια με τα οποία έχουν εξοπλιστεί, ώστε να δεχτούν τις προκλήσεις της δικής τους ζωής, για να προσπαθήσουν αφήσουν ένα θετικό αποτύπωμα στην πορεία τους.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μηνά
Επιμέλεια: Άντρεα Χατζηνικόλα
Μακιγιάζ: Άντρη Χριστοφόρου (Florentia Makeup Artist Workshop)
Μαλλιά: Άννα Bozhkova
Ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα από προσωπική συλλογή.

Περιοδικό Hello!, τ. 104.

  Νατάσα Γεωργίου   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.