To Top
23:48 Παρασκευή
25 Μαΐου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Η καλύτερη ομάδα αθλητικογράφων κάνει παιχνίδι στον Active
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ Η καλύτερη ομάδα αθλητικογράφων κάνει παιχνίδι στον Active
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Απριλίου 2017, 10:50 πμ

Oι κορυφαίοι αθλητικογράφοι, Πανίκος Θεοδοσίου, Πανίκος Κωνσταντίνου και Μαρίνα Αργυρού, εξηγούν το λόγο γιατί από τις 27 Μαρτίου δηλώνουν active στους 107.4 & 102.5.

 

Θέλετε να μου πείτε, πώς πήρατε τη μεγάλη απόφαση ν’ ασχοληθείτε με το ραδιόφωνο;

Πανίκος Θεοδοσίου: Οφείλω να πω πως ήταν μια εύκολη απόφαση η επιστροφή μου στο ραδιόφωνο μετά από αρκετά χρόνια. Πίστεψα στο μεγάλο εγχείρημα που ήταν έτοιμοι να κάνουν οι άνθρωποι που μίλησα. Ένιωσα πως κάτι πολύ καλό αλλά και σημαντικό ξεκινά. Οφείλω να ομολογήσω ότι από τα 5 πρώτα λεπτά μέσα μου είχα αποφασίσει πως θα έλεγα, ναι, στην πρόταση.

Μαρίνα Αργυρού: Για μένα δεν ήταν δύσκολη η απόφαση, γιατί μου αρέσει πολύ το ραδιόφωνο. Είχα την τύχη στο ξεκίνημα της καριέρας μου, να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο και αυτό με βοήθησε να ανακαλύψω τη μαγεία του. Μου αρέσει γιατί νιώθω άνετα πίσω από το μικρόφωνο.

Πανίκος Κωνσταντίνου: Εγώ, τυχαία. Αρχικός μου στόχος ήταν να ασχοληθώ με το πολιτικό ρεπορτάζ. Το αθλητικό ρεπορτάζ προέκυψε συγκυριακά. Όταν ξεκινούσε η ελεύθερη ραδιοφωνία ήμουν σε σχολή δημοσιογραφίας με το «νεογέννητο» Τρίτο 94.8 του ΡΙΚ να ψάχνει συνεργάτες για μεταδόσεις αγώνων. Μαθητής ακόμη μετέδιδα για πλάκα τους μεταξύ μας αγώνες στο σχολείο και στις αλάνες. Από το 1990 έχω μεταδώσει εκατοντάδες αγώνες σε Κύπρο και Ευρώπη και από το 2004 ξεκινώντας σε αθλητικό σταθμό πήρα δική μου εκπομπή. Είχα «εθιστεί» για τα καλά στη μαγεία του Ραδιοφώνου.

 

Τι σας προσέλκυσε λοιπόν στον Active 107.4 & 102.5;

Π.Θ: Το όραμα των ανθρώπων που με πλησίασαν αλλά και παράλληλα η αποφασιστικότητα που είχαν για να πετύχουν αλλά και να προσφέρουν μια νέα επιλογή στην κοινωνία μέσω του «Active». Ένα νέο ΜΜΕ που έχει σαν κύριο προσόν του την ταχύτητα αλλά και την άποψη.

Μ.Α: Είχα διαπιστώσει από την πρώτη στιγμή ότι γινόταν μια σοβαρή και φιλόδοξη προσπάθεια. Όλα αυτά, συν το γεγονός ότι υπάρχουν υψηλοί στόχοι και φιλοδοξίες, είναι τα κύρια στοιχεία που κέρδισαν εμένα και με γέμισαν με αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Π.Κ: Η εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου οι εμπνευστές του από την πρώτη στιγμή. Αισθάνθηκα σιγουριά για το πλάνο τους, υπάρχει επαγγελματισμός και είμαι σίγουρος πως θα πετύχει.

 

Κάθε καινούριο εγχείρημα, εμπερικλείει κι ένα ρίσκο. Το πιστεύετε αυτό;

Π.Κ: Χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει πρόοδος. Το όνομα του νέου ραδιοφώνου δίνει την απάντηση. «Active». Ενέργεια, δράση, κίνηση… η απουσία τους δημιουργεί τέλμα. Οπότε ρισκάρεις. Με την προϋπόθεση όμως, του κάθε εγχειρήματος προηγείται άριστος σχεδιασμός, τεχνογνωσία και προνοητικότητα σε συνδυασμό με μελέτη για το κάθε επόμενο βήμα. Οπότε ναι, το πιστεύω.

Μ.Α: Σίγουρα υπάρχει ρίσκο σε κάθε καινούριο εγχείρημα, όμως το γεγονός ότι στον «Active», υπάρχουν πολύ καλοί επαγγελματίες και γίνεται σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά, αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητές μας να έχουμε μια πετυχημένη πορεία.

Π. Θ: Στη ζωή πολλές φορές αξίζει να ρισκάρεις. Σε αυτή την περίπτωση νομίζω πως το ρίσκο δεν είναι μεγάλο. Ο «Active» έχει στο δυναμικό του ανθρώπους που είναι επαγγελματίες και επιτυχημένους στον τομέα τους και ξέρουν πολύ καλά τον δρόμο για να τον οδηγήσουν στην κορυφή.

 

 

 

Θεωρείτε δηλαδή ότι με τον «Active» πήρατε το δικό σας ρίσκο; Ή είναι ένα ακόμα στοίχημα που πρέπει να βάλετε με τον εαυτό σας για να κερδίσετε;

Π.Κ: Μετρώ την κάθε μου κίνηση. Προσπαθώ να ζυγίσω το μέλλον βάζοντας κάθε φορά, όλα τα εις γνώση μου δεδομένα. Ξέρω πού βαδίζω και με ποιο τρόπο θα πορευτώ. Στοίχημα; Όχι ακριβώς.

Π.Θ: Εγώ, το βλέπω σαν ένα μεγάλο στοίχημα. Είμαστε από το ξεκίνημα και είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας το να δημιουργήσουμε κάτι πολύ καλό και πιστέψτε με είμαστε όλοι αποφασισμένοι, γιατί μας έχουν δοθεί όλα τα εφόδια, για να πετύχουμε.

Μ.Α: Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, για να συμβάλω κι εγώ στο να πετύχει αυτή η προσπάθεια. Παρόλα αυτά, πιστεύω πολύ στην ομαδική δουλειά και νιώθω ότι έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα. Σίγουρα είναι ένα στοίχημα και για μένα, αλλά είμαι βέβαιη ότι θα το κερδίσω.

 

Πιστεύετε ότι η κάθε μέρα σας πίσω από το μικρόφωνο είναι σαν ένας αγώνας ποδοσφαίρου;

Μ.Α: Ναι, το πιστεύω, γιατί η κάθε μέρα είναι ένας διαφορετικός αγώνας που πρέπει να τον κερδίσω. Όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στη δική μας δουλειά, ο κόσμος σε θυμάται για το τι έκανες σήμερα και όχι αν χθες είχες επιτυχία. Οπότε οφείλεις καθημερινά να είσαι νικητής.

Π.Θ: Η κάθε μέρα είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Πρέπει να έχεις αντοχές και πάνω από όλα ενημέρωση για να μπορείς και εσύ να πληροφορείς σωστά τον κόσμο αφού αυτό περιμένουν οι ακροατές σου.

Π.Κ: Αντίθετα, έμενα μου μοιάζει κουβέντα μεταξύ φίλων. Οι διαφωνίες, καμιά φορά και οι εντάσεις, είναι οι ίδιες που βιώνουμε όλοι μας οπουδήποτε ανοίξουμε ποδοσφαιρική συζήτηση. Οπότε περιμένω κάθε φορά φίλους, γνωστούς και αγνώστους για την καθημερινή μας κουβέντα.

 

Πανίκο Θεοδοσίου, ήσουν αυτός που έκανε ποδαρικό στο νέο σταθμό με το «Πρωινό ζέσταμα» στις 7.30π.μ και ταυτόχρονα είσαι υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος του σταθμού. Σου φορτώνει περισσότερη ευθύνη και άγχος αυτό;

Ευθύνη και δημιουργικό άγχος. Παρόλα αυτά πρέπει να πω πως και τα άτομα που έχουν επιλεγεί στο αθλητικό τμήμα είναι πολύ σημαντικά και νομίζω πως όλοι μαζί μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην ευθύνη, στο δημιουργικό άγχος αλλά και στα θέλω του σταθμού.

 

Το μεσημέρι, «Τα λέμε όλα» με τη Μαρίνα Αργυρού. Συμμερίζεσαι την άποψη ότι πλέον θεωρείται απόλυτα φυσιολογική η παρουσία μίας γυναίκας στα αθλητικά ενώ 10 χρόνια πριν ήταν ταμπού;

Π.Θ: Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε περισσότερες γυναίκες στο γήπεδο αλλά και γενικότερα στο αθλητικό ρεπορτάζ. Οι καιροί αλλάζουν οπότε άλλο ένα αντρικό κάστρο έχει πέσει σε γυναικεία χέρια.

 

Εσύ, Μαρίνα, συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;

Σίγουρα πριν από μια 10ετία περίπου ήταν ταμπού, όμως αξίζουν συγχαρητήρια στις γυναίκες που κατάφεραν με τη δουλειά και τον επαγγελματισμό τους να πείσουν πως δικαιούνται μία θέση και μάλιστα πρωταγωνιστική, στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Χρειάζονται πολλά βήματα ακόμη για να φτάσουμε στο ιδανικό, παρόλα αυτά πιστεύω πως αυτό θα συμβεί. Όσον αφορά την εκπομπή και τη συνεργασία μου, χαίρομαι που έχω στο πλευρό μου ένα έμπειρο και ικανότατο συνάδελφο αλλά και εξαιρετικό άνθρωπο και χαρακτήρα όπως είναι ο Πανίκος Θεοδοσίου. Διπλή είναι η χαρά μου που στην ομάδα μας είναι και ο Πανίκος Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους πιο έμπειρους και ικανότατους αθλητικογράφους στην Κύπρο.

 

Πανίκο, πάντα μία γυναικεία παρουσία στα αθλητικά κάνει τη διαφορά;

Π.Θ: Νομίζω πως ναι. Μπορεί να κάνει τη διαφορά για πολλούς και διάφορους λόγους. Πάντα η άποψη μιας γυναίκας είναι ενδιαφέρουσα.

Μ.Α: Μια γυναικεία παρουσία πρέπει να πληροί όμως όλο το πακέτο για να μπορέσει να εδραιωθεί στο χώρο. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε σίγουρα μπορεί να κάνει τη διαφορά και αξίζει της εμπιστοσύνης. Όπως θέλει να της ανοίξει η πόρτα στο αθλητικό ρεπορτάζ, πρέπει και η ίδια να δείξει ότι το αξίζει.

 

Ο κόσμος και δη οι αθλητικοί παράγοντες, πώς σε αντιμετωπίζουν, Μαρίνα;

Μ.Α: Δεν μπορώ να πω ότι έχω σοβαρό παράπονο. Το αίσθημα της υποτίμησης το ένιωσα, αν θες, στα πρώτα μου βήματα, λόγω του γεγονότος ότι είμαι γυναίκα. Ήταν κάτι που με πείσμωσε όμως και νομίζω πως μέσα από την πορεία μου στο χώρο, έχω πείσει πως μπορώ να αντεπεξέλθω στον ψηλότερο δυνατό βαθμό. Εισπράττω σεβασμό και από τον κόσμο, αλλά και από τους αθλητικούς παράγοντες και αυτό είναι κάτι που με ικανοποιεί, γιατί νιώθω ότι το κέρδισα με το σπαθί μου

Είναι γνωστό ότι είστε λίγες οι γυναίκες που κινείστε σε αυτό το χώρο. Είστε και ανταγωνιστικές μεταξύ σας;

Μ.Α: Η γυναίκα από το φύση της είναι ανταγωνιστική. Δεν διαπίστωσα όμως να υπάρχει ανταγωνισμός στο χώρο μας. Στις συνεργασίες μου, με γυναίκες συναδέλφους, μόνο θετικά έχω να θυμάμαι.

 

Υπάρχει συνεργασία μεταξύ γυναικών ή οι άντρες είναι περισσότερο βοηθητικοί;

Ως επί το πλείστον είχα εξαιρετικές σχέσεις και εποικοδομητική συνεργασία με τους συναδέλφους μου, είτε άντρες, είτε γυναίκες. Υπήρξαν και στιγμές, στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, που εισέπραξα υποτίμηση, αλλά θεωρώ πως αυτό ήταν αναπόφευκτο λόγω του ότι ως γυναίκα, είχα εισβάλει σε ένα χώρο που εδραιώθηκε στο να ηγούνται ή να υπερισχύουν οι άντρες. Με το πέρασμα του χρόνου, αυτά αποτελούν ανάμνηση. Έχω κερδίσει με το σπαθί μου αυτά που δικαιούμαι.

 

Δεν μου λέτε, πώς κρίνετε τις τρεις πρώτες βδομάδες που βρίσκεστε στον αέρα του «Active»;

Π.Κ: Εξαιρετικές. Όχι γιατί όλα λειτουργούν άψογα αφού χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμη μέχρι να «δέσει» η ομάδα και να αποδώσει στο μάξιμουμ. Ωστόσο το πρόσημο είναι θετικό γιατί όλοι οι συντελεστές του είναι επαγγελματίες, συνεργάσιμοι και πρόσχαροι. Ακόμη και εκείνοι που δεν εργάζονται στον Active έχουν υποδεχθεί με καλοσύνη όλους εμάς τους νέους συναδέλφους.

Μ.Α: Νιώθω ότι έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα, ο πήχης ανέβηκε ψηλά και ο κόσμος περιμένει από εμάς πολύ περισσότερα. Από τη στιγμή που θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή, οφείλουμε να δουλεύουμε με τις μηχανές μας στο μάξιμουμ.

 

Πανίκο Κωνσταντίνου, 5-7 καθημερινά ανοίγεις τις τηλεφωνικές γραμμές και δίνεις πάσα στους «προπονητές της εξέδρας». Πόσο εύκολο κι αντιμετωπίσιμο είναι αυτό κυρίως όταν διαφωνείς με κάποια άποψη;

Π.Κ: Πολύ εύκολο. Δέχομαι οποιαδήποτε άποψη ακόμη και αν διαφωνώ. Επίσης στη διάρκεια της εκπομπής αν χρειαστεί, θα την υπερασπιστώ κιόλας. Στο κάτω, κάτω αυτή είναι και η φύση της εκπομπής. Αλλιώς αν όλοι συμφωνούσαμε, τότε ποιος ο λόγος να συζητάμε. Εσύ, δεν βάζεις αλάτι στη σούπα σου;

 

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Το ποδόσφαιρο όπως και όλα τα αθλήματα διακατέχονται από το αίσθημα της ομαδικότητας. Μια αθλητική εκπομπή;

Π.Κ: Γιατί θα πρέπει να διαφέρει; Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας όλοι μας οφείλουμε να συνεργαζόμαστε. Το ίδιο δεν κάνει και καθένας στο σπίτι του; Το ίδιο και εγώ λοιπόν με τους ηχολήπτες μου. Πάντα προσπαθούσα να είχα άριστη σχέση. Αν υπάρχει «χημεία» μεταξύ των δύο αυξάνονται και οι πιθανότητες επιτυχίας». Όπως έλεγε και ο σπουδαίος Άγγλος προπονητής Μπράιαν Κλαφ για τη συνεργασία με τους παίκτες του «Τους ρωτώ ποια είναι η γνώμη τους, συζητάμε για καμιά εικοσαριά λεπτά και στο τέλος αποφασίζουμε ότι έχω δίκιο».

 

Εσύ, για παράδειγμα, θα μπορούσες να συνυπάρξεις με ένα δεύτερο άτομο στο στούντιο ή θεωρείς ότι ο ένας κάνει καλύτερο παιχνίδι από τους δυο;

Π.Κ: Είμαι ομαδικός… παίκτης. Γι’ αυτό και με τον Ιάκωβο Κακουρή 4-5μ.μ στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» που προηγείται, προσπαθούμε καθημερινά να λειτουργούμε αρμονικά κατά το σχεδιασμό της αλλά και κατά την παρουσίασή της.

 

Active, λοιπόν;

Π.Θ: Ναι, γιατί είναι το ραδιόφωνο σε κίνηση.

Π.Κ: Ναι, γιατί κάποτε φοιτητής στην Αθήνα είχα διαβάσει ένα σύνθημα σε ένα τοίχο στους Αμπελόκηπους ότι «Μπορεί να υπάρξει δράση χωρίς επιτυχία, αλλά ποτέ επιτυχία χωρίς δράση».

Μ.Α: Η αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός είναι ενέργεια σε κίνηση. Γι’ αυτό Active. Με εκφράζει απόλυτα.

Φωτο: Αντώνης Γ. Αντωνίου.

Περιοδικό TvMανία Τεύχος 1221.

  Κωνσταντίνος Χάμπαλης   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.