To Top
07:08 Δευτέρα
18 Ιουνίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Ντορέττα & Ελίνα Παπαδημητρίου: Τόσο διαφορετικές, αλλά και τόσο ίδιες
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ Ντορέττα & Ελίνα Παπαδημητρίου: Τόσο διαφορετικές, αλλά και τόσο...
  21 Απριλίου 2017, 11:00 πμ  

Οι δύο αδελφές φωτογραφίζονται αποκλειστικά για το Hello! και εξομολογούνται ότι είναι πολύ διαφορετικές. Αλλά και τόσο ίδιες, όπως διαπιστώσαμε εμείς, καθώς μεγάλωσαν με τις ίδιες οικογενειακές αξίες!

Γιν και γιανγκ! Αντίθεση και σύνθεση μαζί, κινητήρια δύναμη για μια ζωή με αυθεντικά συναισθήματα. Αγάπη, αλληλοεκτίμηση, αρραγής ενότητα στο πλαίσιο της οικογένειας είναι οι αρχές βάσει των οποίων έχουν γαλουχηθεί η Ντορέττα και η Ελίνα Παπαδημητρίου, δύο αδελφές που γίνονται ένα όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν. Εκτεθειμένη στα φώτα της δημοσιότητας η μία, προστατευμένη σε μια κανονική καθημερινότητα η άλλη, μοιράζονται δύο κοινά: την εσωτερική δύναμη και ισορροπία που τους επιτρέπει να ανταπεξέρχονται με επιτυχία στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ζωής, και έναν υγιή ρομαντισμό, που εκπέμπουν μέσα από τα φωτεινά τους πρόσωπα, μεταδίδοντας σε όλους τη θετική τους ενέργεια.

 

ΝΤΟΡΕΤΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Πώς είναι η νέα σου τηλεοπτική εμπειρία;
Πολύ όμορφη και γεμάτη νέες προκλήσεις. Κάνουμε ένα παιχνίδι που αγαπήθηκε γρήγορα, και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Τα τηλεπαχνίδια χρειάζονται χρόνο για να γίνουν συνήθεια, αλλά το «Παζάρι» (μεταδίδεται από το ΣΙΓΜΑ) ο κόσμος το θυμάται και το αγάπησε πάλι γρήγορα. Οι παίκτες περνούν ωραία στο πλατό, ο κόσμος από το σπίτι διασκεδάζει κι αυτός, προσωπικά είμαι ευχαριστημένη από το κανάλι και την παραγωγή, οπότε όλα είναι πολύ ωραία σ’ αυτήν τη συνεργασία. Παρόλο που τα γυρίσματα είναι πολύωρα, η κούραση όλων μας επιβραβεύεται από τη θερμή ανταπόκριση των τηλεθεατών.

Πιστεύεις ότι το κοινό εκτιμά το ότι δοκιμάζεσαι σε διαφορετικά τηλεοπτικά projects και σε διαφορετικές ζώνες;
Το ελπίζω, γιατί η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο του δίνω και κάτι διαφορετικό! (γέλια) Νομίζω πως γενικά το κοινό εκτιμά την αλήθεια στην τηλεόραση. Μπορεί να έχω κάνει πολλά και διαφορετικά μέχρι στιγμής πράγματα, αλλά πάντα είμαι 100% ο εαυτός μου και προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, για να περνάει καλά ο κόσμος από το σπίτι και να παρακολουθεί ένα πρόγραμμα που γίνεται με σεβασμό και αγάπη προς όλους τους τηλεθεατές.

 

 
Είσαι ευχαριστημένη από την πορεία του παιχνιδιού στους πίνακες τηλεθέασης;
Ναι σε γενικά πλαίσια. Εξ αρχής στο κανάλι υπήρχε η συνειδητοποίηση ότι χρειάζεται χρόνος για να χτιστεί η ψυχαγωγική απογευματινή ζώνη του και να γίνει συνήθεια για τον τηλεθεατή. Ουσιαστικά από φέτος ενεργοποιείται αυτό και η ζώνη μετατρέπεται από ενημερωτική σε ψυχαγωγική. Μου έδωσαν χρόνο, κάτι που εκτίμησα, και χαίρομαι που έχουμε πιάσει το στόχο της τηλεθέασης και σταδιακά ανεβαίνουμε. Υπάρχουν μάλιστα ημέρες που είμαστε πολύ ψηλά στο νεανικό κοινό.

Έχεις συζητήσει με το κανάλι για την επόμενη σεζόν;
Όχι, δεν έχουμε κάνει ακόμα επίσημη συνάντηση. Το αρχικό πλάνο ήταν να συνεχιστεί η συνεργασία μας και την επόμενη σεζόν με το «Κάνε Παζάρι». Οι συζητήσεις θα οριστικοποιηθούν μετά το Πάσχα. Τότε θα αποφασίσουμε αν θα συνεχιστεί το παιχνίδι και του χρόνου και αν θα συνεργαστούμε και σε κάποιο άλλο project.

Έχει ακουστεί το όνομά σου για την πρωινή ζώνη του ΣΚΑΪ την επόμενη σεζόν.
Ναι, το έχω ακούσει κι εγώ, όπως κι εσύ, μέσα από το χώρο, αλλά όχι επίσημα από το κανάλι. Ανήκω στο δυναμικό του ΣΚΑΪ και ξέρω πως όταν έρθει η ώρα θα τα συζητήσουμε αναλυτικά όλα. Προτεραιότητα για μένα έχει το «Κάνε Παζάρι».

Η αδερφή σου είναι ο πιο κοντινός σου άνθρωπος κι εκείνη που συμβουλεύσαι περισσότερο;
Η αδερφή μου είναι ο φύλακας άγγελός μου. Το πρώτο πρόσωπο στο οποίο θα απευθυνθώ για οτιδήποτε στη ζωή μου. Είμαστε πολύ διαφορετικές ως χαρακτήρες, αλλά αυτό είναι το καλό στη σχέση μας, γιατί η Ελίνα είναι πολύ αντικειμενική σ’ αυτό που θα μου πει και δίνει μια άλλη οπτική στο πρόβλημά μου, συνήθως διαφορετική από εκείνη που έχω σκεφτεί εγώ. Δε μου χαϊδεύει τα αυτιά, μου λέει πάντα την αλήθεια και την εμπιστεύομαι απόλυτα. Ακόμη κι αν ξέρω ότι θα διαφωνήσουμε, θα ζητήσω τη γνώμη της. Μ’ αρέσει που είναι ανοιχτόμυαλος άνθρωπος και νομίζω ότι κερδίζουμε από τη διαφορετικότητά μας.

Σου λέει ανοιχτά τη γνώμη της και για τα προσωπικά σου;
Φυσικά, όπως κι εγώ σ’ εκείνη. Η Ελίνα είναι πάντα υποστηρικτική στις επιλογές μου. Θα μου πει τη γνώμη της, ακόμη κι αν είναι αντίθετη με τη δική μου, ενδεχομένως να συγκρουστούμε, αλλά δε θα τη βρω ποτέ απέναντί μου, ξέρω ότι είναι πάντα στο πλευρό μου.

Η απώλεια του πατέρα σας επηρέασε τη σχέση σας;
Σίγουρα αυτή η διετία χωρίς τον πατέρα μας μάς έδεσε περισσότερο, τόσο μεταξύ μας όσο και με τη μητέρα μας. Ήταν μια δύσκολη περίοδος, η οποία μας συσπείρωσε ακόμη πιο πολύ. Όλα έγιναν ξαφνικά, δεν ήταν κάτι που περιμέναμε. Εκείνο το διάστημα, λίγο πριν φύγει ο μπαμπάς μας, ήρθαμε πολύ πιο κοντά η μία στην άλλη. Ήταν εσωτερική ανάγκη να αλληλοβοηθηθούμε και να στηρίξουμε η μία την άλλη. Ανέκαθεν, βέβαια, ήμασταν αγαπημένη και δεμένη οικογένεια. Είμαι περήφανη για την οικογένειά μου, ξέρω ότι είναι το καταφύγιό μου, οι άνθρωποι που μπορώ να βασιστώ ουσιαστικά και ανιδιοτελώς στη ζωή μου.

Και κοριτσάκια ήσασταν τόσο δεμένες μεταξύ σας;
Όταν ήμασταν μικρές τσακωνόμασταν, όπως όλα τα αδέρφια. Έχουμε τέσσερα χρόνια διαφορά και θυμάμαι ότι εγώ ήθελα να βγαίνω με την παρέα της και η Ελίνα δεν ήθελε να με παίρνει μαζί της. Νομίζω ότι ήρθαμε περισσότερο κοντά και δεθήκαμε ουσιαστικά τα τελευταία δέκα χρόνια. Τότε είχαμε την ωριμότητα να καταλάβουμε καλύτερα η μία την άλλη, να αποδεχθούμε τους εαυτούς μας και να επικοινωνούμε καλύτερα.

Όταν τσακωνόσασταν, οι γονείς σας ποιας το μέρος έπαιρναν;
Συνήθως εγώ τα άκουγα, παρότι δεν έφταιγα πάντα. Ήμουν πιο αντιδραστική και πιο τρελή σε σχέση με την Ελίνα, η οποία ήταν ανέκαθεν η φωνή της λογικής.

Ποια από τις δύο έκανε το πρώτο βήμα για να τα ξαναβρείτε;
Τις περισσότερες φορές υποχωρούσαμε μαζί. Δε μας αρέσουν οι εντάσεις, δεν πεισμώνουμε, ξεχνάμε τα αρνητικά και προχωράμε παρακάτω.

Στην προσωπική σου ζωή έχεις βιώσει δύσκολες καταστάσεις και σκαμπανεβάσματα, με αποκορύφωμα το διαζύγιό σου. Υπήρξαν στιγμές που πιέστηκες πάρα πολύ και ένιωσες ότι δε θα καταφέρεις να συνέλθεις;
Όχι, ποτέ δεν πίστεψα ότι δε θα τα καταφέρω. Στα δύσκολα έχω πάντα την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρω, αυθυποβάλλομαι. Βέβαια, υπήρξαν στιγμές που ήμουν κουρασμένη ή θλιμμένη και ένιωθα περισσότερο πιεσμένη. Αυτά όμως κράτησαν λίγο, συνήλθα γρήγορα. Έχω μάθει να μην τα παρατάω εύκολα, να μη χάνω την αισιοδοξία και το δυναμισμό μου.

Το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε δει κάποια νέα φωτογραφία ή κοινή έξοδο με το σύντροφό σου, Αλέξανδρο Φρανζολίνι. Προστατεύεις περισσότερο πλέον την προσωπική σου ζωή;
Ανέκαθεν δεν ένιωθα άνετα να απασχολώ με την προσωπική μου ζωή, και αυτό συνεχίζει να ισχύει. Το τελευταίο δίμηνο δουλεύω ασταμάτητα, χωρίς ρεπό, και όσο ελεύθερο χρόνο έχω, τον διαθέτω στα παιδιά μου. Επειδή χρειάζομαι ξεκούραση, περνώ περισσότερο χρόνο με τους δικούς μου στο σπίτι ή κάνω κάποιες ήρεμες και αθόρυβες εξόδους μαζί τους για φαγητό, μακριά από τηλεοπτικές κάμερες και φωτογράφους.

Παρόλα αυτά, σε βλέπουμε πιο χαλαρή στο να δημοσιοποιηθούν δεδομένα της προσωπικής σου ζωής.
Προσπαθώ να μη δίνω δικαιώματα, ούτε να προκαλώ. Είμαι πιο χαλαρή με την έννοια ότι αντιμετώπισα με μεγαλύτερη ψυχραιμία τη δημοσιότητα που δόθηκε αυτήν τη φορά στην προσωπική μου ζωή. Είμαι πολύ πιο ήρεμη, ξέρω τι θέλω και ποια είμαι, και μπορώ να διατηρώ τις ισορροπίες που χρειάζεται.

Αυτό δεν έχει να κάνει και με τον άνθρωπο που είναι στο πλευρό σου;
Φυσικά και έχει να κάνει με τον Αλέξανδρο, αλλά και με τη δική μου οικογενειακή κατάσταση, καθώς και με το timing που συναντηθήκαμε. Προτεραιότητα για μένα είναι και θα είναι τα παιδιά μου και εξακολουθεί να μη μου αρέσει να πολυμιλάω για την προσωπική μου ζωή.

Πάντως, δημοσιεύματα σε θέλουν να ετοιμάζεσαι σύντομα για γάμο.
Είμαστε καλά, όλα προχωράνε μια χαρά, αλλά ο γάμος δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας. Δεν είμαι αρνητική στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου ή ενός τρίτου παιδιού. Εδώ και χρόνια είναι κάτι που τριγυρνάει στο μυαλό μου. Έχοντας, όμως, δύο παιδιά, τέτοιου είδους αποφάσεις έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα. Αν κυλήσουν τα πράγματα σωστά και ομαλά, δεν είμαι αρνητική, θα το ήθελα.

Αν παντρευόσουν ξανά, θα ήθελες για κουμπάρα την αδερφή σου;
Η αδερφή μου μ’ έναν τρόπο θα είναι και κουμπάρα μου, αφού είναι τόσο έντονα μέσα στη ζωή μου και κατέχει όλους τους σημαντικούς ρόλους. Δε νομίζω, όμως, ότι θα το ήθελε.

Τι ζητάς από το σύντροφό σου;
Δε ζητάω κάτι περίεργο, λίγο-πολύ αυτό που ζητά κάθε γυναίκα από τον άνθρωπο που είναι μαζί: αμοιβαία αγάπη, σεβασμό, εμπιστοσύνη, κατανόηση, να περνάμε καλά. Τα πράγματα είναι απλά, ίσως εμείς μερικές φορές να τα κάνουμε δύσκολα.

Επόμενα σχέδια;
Θεατρικά θα ανεβαίνουμε από το Μάιο κάθε Παρασκευή και Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με την παράσταση του Νίκου Μουτσινά «Οι από Πάνω», στο θέατρο «Ράδιο Σίτυ», ενώ τηλεοπτικά τα γυρίσματα για το «Κάνε Παζάρι» θα συνεχιστούν μέχρι τον Ιούνιο. Μετά, ανυπομονώ να κάνω διακοπές με τα παιδιά μου και ευελπιστώ να τα ξαναπούμε τηλεοπτικά την επόμενη σεζόν, αν και εφόσον όλα εξελιχθούν καλά.

ΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Είστε τόσο διαφορετικές με την Ντορέττα όσο ισχυρίζεται;

Ναι, είμαστε πολύ διαφορετικές, έχουμε γαλουχηθεί, όμως, με τις ίδιες αξίες. Η Ντορέττα είναι πολύ πιο παρορμητική από εμένα, πιο αυθόρμητη. Εγώ είμαι πιο προσγειωμένη, κρατάω το ρόλο της λογικής στην οικογένεια. Η αδερφή μου είναι περισσότερο ευκολόπιστη, καθόλου πονηρεμένη για τους ανθρώπους και παρασύρεται εύκολα.

Αν και είναι μικρότερη από εσένα, θα στραφείς σ’ εκείνη για να σε συμβουλέψει;
Φυσικά. Τη συμβουλεύομαι και την ακούω πάντα. Είναι η καλύτερή μου φίλη, ο άνθρωπος που ξέρω ότι με αγαπάει ανιδιοτελώς και με στηρίζει σε όλα.

Τι θαυμάζεις στην αδερφή σου;
Στην Ντορέττα θαυμάζω καταρχήν το πόσο άψογη μαμά είναι, αλλά και το πόσο επαγγελματίας. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο ατού που έχει στην τηλεόραση είναι η ειλικρίνειά της. Είναι παντού και πάντα ο εαυτός της, όπως ακριβώς και στην καθημερινότητά της.

Ασχολείσαι με τα οικονομικά. Σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά στον ίδιο χώρο με την αδερφή σου;
Όχι, δε νομίζω ότι θα μου ταίριαζε. Δεν έχει τύχει να το σκεφτώ, αλλά δε θα μπορούσα να το διαχειριστώ εύκολα. Προτιμώ να είμαι αυτή που συμβουλεύει την αδερφή μου στο παρασκήνιο, παρά να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή.

Πώς ήσασταν ως παιδιά;
Είχαμε προστριβές σε φυσιολογικά πλαίσια, όπως όλα τα αδέρφια, αλλά από πολύ νωρίς είχα αναπτύξει το σύνδρομο να προσέχω τη μικρή μου αδερφή. Ήταν κάτι που μου το είχαν εμφυσήσει έντονα οι γονείς μου, καθώς μεγαλώναμε. Μου έχει γίνει βίωμα και συνεχίζω να το έχω.

Πώς αντιδράς όταν ακούς ή διαβάζεις κάποιο αρνητικό σχόλιο ή ψευδές δημοσίευμα για την Ντορέττα;
Στην οικογένεια ξέραμε πως θα ακούγαμε πολλά και διάφορα για την Ντορέττα, όταν μπήκε σ’ αυτόν το χώρο. Η ίδια, από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον καλύτερο τρόπο για να διαχειρίζεται αυτές τις καταστάσεις και το τηρεί μέχρι σήμερα: αδιαφορεί για όσα γράφονται ή λέγονται και δεν μπαίνει στη διαδικασία να απαντά ή να διαψεύδει. Της έχουμε εμπιστοσύνη, δουλεύει με αξιοπρέπεια και σεβασμό και δεν ασχολούμαστε περισσότερο με αυτές τις μεμονωμένες περιπτώσεις.

Πώς αντέδρασες όταν η μικρή σου αδερφή ανακοίνωσε σε πολύ τρυφερή ηλικία ότι θα παντρευτεί και θα κάνει παιδιά;
Ήταν σοκ για μένα. Ένιωθα παράξενα, δυσκολεύτηκα να το διαχειριστώ στην αρχή, επειδή ήταν πολύ νέα και μόλις είχε ξεκινήσει να δουλεύει. Εκείνη, όμως, ήταν συνειδητοποιημένη και αποφασισμένη. Δε μας άφησε περιθώρια να αντιδράσουμε ή να επιβάλουμε κάποια αντίθετη γνώμη. Μπορεί να ήταν 22 ετών, αλλά ήταν αρκετά ώριμη και σοβαρή. Φυσικά, τη στήριξα και την ακολούθησα στις επιλογές της.

Πώς βίωσες δίπλα της την περίοδο πριν και μετά από το διαζύγιό της;
Ήταν μια περίοδος πολύ δύσκολη και αρκετά δυσάρεστη για όλους και πρωταρχικά για εκείνη. Τη στήριξα, όπως πάντα, και ήμουν δίπλα της σε όλα.

Αρκετά δύσκολη και για τις δυο σας ήταν και η περίοδος που χάσατε τον πατέρα σας.
Πράγματι, η απώλεια του πατέρα μας είναι ό,τι πιο δύσκολο έχουμε περάσει ποτέ ως οικογένεια. Όσο αφελές κι αν ακουστεί, δεν πίστευα ποτέ ότι θα μας άγγιζε κάτι τέτοιο, ότι θα χρειαζόταν να το περάσουμε κι εμείς, όπως καθημερινά το αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Είναι αυτό που σου συμβαίνει και δεν μπορείς να πιστέψεις ότι έχει τύχει σε σένα. Αν και ήμουν η πιο ψύχραιμη, άργησα να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί. Μετά την απώλεια του πατέρα μας, είμαστε πολύ πιο δεμένες με την Ντορέττα, αλλά και με τη μητέρα μας. Πλέον, έχουμε και οι δύο πιο έντονη έγνοια για εκείνη.

Κατά τη γνώμη σου, γιατί σήμερα δεν είναι εύκολες οι διαπροσωπικές σχέσεις;
Οι σχέσεις πλέον, είτε φιλικές είτε ερωτικές, είναι δύσκολες, γιατί οι άνθρωποι είναι πολύ πιεσμένοι και δεν έχουν τη διάθεση να δώσουν χώρο και χρόνο στον εαυτό τους, πόσο μάλλον σε κάποιον άλλο. Μια σχέση απαιτεί αγάπη, αγώνα και αμοιβαίες υποχωρήσεις για να την κρατήσεις. Σήμερα, οι περισσότεροι δεν έχουμε το κουράγιο ούτε την υπομονή να στηρίξουμε μια σχέση με όλες μας τις δυνάμεις, τα βλέπουμε όλα λίγο-πολύ αναλώσιμα.

Ποιος είναι ο ορισμός της ευτυχίας για σένα;
Οι μικρές στιγμές που θα ομορφύνουν την καθημερινότητά μου, τις οποίες αναζητώ συνέχεια.

Ο γάμος και η μητρότητα σε απασχόλησαν ποτέ;
Δεν ήμουν ποτέ το κορίτσι που ονειρευόταν νυφικά ή παιδιά. Δεν είμαι κατά όλων αυτών, απλώς δεν είναι αυτοσκοπός μου. Περισσότερο πιστεύω στη συντροφικότητα και στο να κάνω παιδί με τον άνθρωπο που είμαστε μαζί, παρά στο μυστήριο του γάμου.

Ποια είναι η πιο έντονη ανάμνηση που έχεις από την παιδική σου ηλικία;
Καλοκαίρι, ξέγνοιαστες διακοπές με την οικογένειά μου και αγαπημένους φίλους. Πάντα τα καλοκαίρια περνούσαμε υπέροχα, γιατί αφιερώναμε χρόνο ο ένας στον άλλο, κάνοντας όλοι μαζί διακοπές. Με την Ντορέττα είχαμε την ευτυχία να ζήσουμε χαρούμενα παιδικά χρόνια, με τους γονείς μας πάντα δίπλα μας, να μας αποδεικνύουν καθημερινά ότι είμαστε η απόλυτη προτεραιότητά τους, και αυτό έχει εντυπωθεί στην προσωπικότητά μας. Η βάση μου ως άνθρωπος είναι η οικογένειά μου, εκείνη είναι η μόνη σταθερά στη ζωή μου.

Φωτογραφίες: Ιωάννα Τζετζούμη

Επιμέλεια: Χρήστος Αλεξανδρόπουλος
Μακιγιάζ - χτένισμα: Σπύρος Σαμοΐλης

Περιοδικό Hello! τεύχος 109.

  Τζοβάννα Βλαχάβα   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.