Εμπρησμός ήταν τελικά η αιτία για την οποία τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο πριν τις 11 χθες βράδυ αυτοκίνητο πολυτελείας στην Πάφο. Το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο στη λεωφόρο Αγαπήνωρος, όταν ξαφνικά πήρε φωτιά.

Στη σκηνή κλήθηκε από περίοικους και διερχόμενους η Πυροσβεστική, μέλη της οποίας κατέσβεσαν την πυρκαγιά, αφού ωστόσο το πολυτελές όχημα υπέστη ολοκληρωτικές ζημιές. Το κόστος της καταστροφής του οχήματος υπολογίζεται σε 20 χιλιάδες ευρώ.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι έρευνες για τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς. Από τις έρευνες προέκυψε σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα. Οι εξετάσεις για τον εντοπισμό των δραστών και των αιτιών της πράξης τους, συνεχίζονται.

Στο μεταξύ, δεύτερο αυτοκίνητο σύμφωνα με την Αστυνομία τυλίχθηκε χθες στις φλόγες ενώ βρισκόταν εν κινήσει σε σημείο παρά το Νοσοκομείο Πάφου. Ο οδηγός του οχήματος πρόλαβε να εξέλθει εγκαίρως από το όχημα, ωστόσο λόγω της εισπνοής πυκνών καπνών χρειάσθηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο όπου κρατήθηκε προληπτικά για νοσηλεία. Από τις έρευνες προέκυψε ότι η φωτιά οφειλόταν σε ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα.