Eργάζεται και ως εκπαιδευτικός και ως καλλιτέχνης. «Διδάσκω καλές τέχνες, χειροτεχνίες και κινούμενα σχέδια σε παιδιά και ενήλικες. Ως καλλιτέχνης εργάζομαι στον τομέα των καλών τεχνών, animation και film, αφού οι πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στο animation και film production, με ειδικότητα στο stop motion animation και σχεδιασμό σκηνικών», λέει η Χριστίνα, η οποία τον περασμένο μήνα κέρδισε το Special Mention Award του Animafest.
 
Κι αυτό για την πρώτη παραγωγή του στούντιό της στο short film «Can you eat plastic?». «Το φιλμ», όπως εξηγεί «παρουσιάζει την καθημερινή ρουτίνα ενός ψαρά σε έναν κόσμο όπου έχει “πνιγεί” στα πλαστικά. Το φιλμ είναι hand-drawn και χρειάστηκε πέρα των 1200 σχεδίων για να ολοκληρωθεί, οπόταν ήταν μεγάλη επιβράβευση το γεγονός ότι τιμήθηκε στο φεστιβάλ».
Ο κόσμος των ταινιών την ενδιαφέρει γιατί «είναι συναρπαστικός, μπορεί να σε συνεπάρει, να πειραματιστείς και να δημιουργήσεις. Είναι ένα τόσο ισχυρό μέσο που σου παρέχει τη δυνατότητα να προβληματίσεις και να αφυπνίσεις το κοινό. Πιθανό να είναι η ύψιστη μορφή τέχνης, αφού συνδυάζει ιστορία, εικόνα και ήχο».
Αυτό που θα ήθελε η Χριστίνα είναι να ενταχθούν οι τέχνες του animation και film στο εκπαιδευτικό σύστημα στην Κύπρο, «έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν και αυτούς τους δημιουργικούς κλάδους απασχόλησης». Γι’ αυτό άλλωστε ξεκίνησε μαθήματα animation στους μαθητές της οι οποίοι τα λατρεύουν.
 
«Ο στόχος μου είναι όταν τελειώσω τις διδακτορικές μου σπουδές με το πανεπιστήμιο του Birmingham να συμβάλω στη δημιουργία κλάδων που να ασχολούνται με φιλμ και animation σε πανεπιστήμια της Κύπρου, αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, επιθυμώ να εντάξω το stop motion animation στην Κύπρο και το στούντιο μου να συνεχίσει να παράγει 2D animations αλλά και stop motion animation και experimental live-action films».
new blood / Είναι νέοι, δημιουργούν εκεί έξω, κι αξίζει να τους γνωρίσετε
Φιλgood, τεύχος 236

Από τη Χριστίνα Σκορδή
ΦΩΤΟ: Μιχάλης Κυπριανού. Styling-Eπιμέλεια: Shona Muir