Γενικό διευθυντή του «Hope For Children» CRC Policy Center

1. Το «Hope For Children» CRC Policy Center θα διαχειρίζεται το «Σπίτι του Παιδιού»; 
Ναι, σε άμεση και καθολική συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι οποίες χρηματοδοτούν εξ ολοκλήρου το έργο. Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι επίσης υπεύθυνες για τη συνεχή επίβλεψη και παρακολούθηση της λειτουργίας του Σπιτιού. 

2. Σημαντική στιγμή για σας; 
Ναι, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν ανατεθεί στον Οργανισμό και, μέσα από αυτή την ανάθεση, αναγνωρίζεται ο επαγγελματισμός και η υπευθυνότητα που μας διακατέχει για να λειτουργήσουμε τον χώρο, που θα σέβεται τις ανάγκες του παιδιού, θα το προστατεύει και δεν θα το επαναθυματοποιεί.

3. Το «Σπίτι του Παιδιού» αποτελεί μέρος της Εθνικής Στρατηγικής;
Ναι, και του Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και Παιδικής Πορνογραφίας. Η εγκαθίδρυσή του αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός για τον Οργανισμό, ο οποίος ύστερα από διαδικασία υποβολής προτάσεων επιλέχθηκε από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ως ο καταλληλότερος για να αναλάβει τη διαχείριση του εν λόγω Σπιτιού. Στον χώρο αυτό θα παρέχεται μία διεπιστημονική προσέγγιση όσον αφορά τον χειρισμό περιστατικών σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά. 

4. Για πρώτη φορά όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού θα συνεργαστούν κάτω από μία στέγη; 
Ναι, που θα σέβεται και θα προστατεύει το παιδί κατά τη διαδικασία διερεύνησης του περιστατικού, αλλά και κατά τη στήριξη και θεραπεία του παιδιού και της οικογένειας. 

5. Πώς θα στελεχωθεί; 
Για τις ανάγκες της λειτουργίας του Σπιτιού, το «Hope For Children» CRC Policy Center θα εργοδοτεί έναν συντονιστή, δύο κλινικούς ψυχολόγους, δύο κοινωνικούς λειτουργούς και θα αξιοποιεί υπηρεσίες από έμπειρους εξωτερικούς συνεργάτες για την εποπτεία του προσωπικού. Παράλληλα, τις υπηρεσίες τους θα παρέχουν και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων υπουργείων στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Υγείας, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.