Το βραβευμένο με Πούλιτζερ 2018 έργο της Πολωνοαμερικανίδας Μαρτίνα Μάγιοκ «Cost of Living», σε σκηνοθεσία Φώτη Γεωργίδη, ανεβάζει από τις 12 Οκτωβρίου η θεατρική ομάδα Παράσιτα. 
 
Ένα έργο που αποτυπώνει την αλήθεια της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από ένα ψηφιδωτό κωμικών και τραγικών καταστάσεων.
 
Ο Έντι, πρώην αλκοολικός και οδηγός φορτηγών, προσπαθεί να επανασυνδεθεί µε την πρώην γυναίκα του η οποία είναι τετραπληγική μετά από ένα τροχαίο ατύχημα κι εκείνος προσφέρεται  να τη βοηθήσει έναντι αμοιβής. Ποιοι τελικά είναι οι πραγματικά ανάπηροι από τους ήρωές μας και τι σημαίνει αναπηρία ψυχής;

H συγγραφέας µε ιδιαίτερη επιδεξιότητα φέρνει στο προσκήνιο τέσσερις ανθρώπους της καθημερινότητας, βαθιά πληγωμένους, μοναχικούς και συνάμα αστείους. Ο νεαρός Τζον γεννήθηκε µε εγκεφαλική παράλυση και βρίσκεται στο τελευταίο έτος του διδακτορικού του. Ζητά να προσλάβει για βοήθεια την νεαρή μετανάστρια δεύτερης γενιάς, Τζες, που δουλεύει ήδη σε µπαρ και χρειάζεται το επιπλέον εισόδημά. Μια πολύ παράξενη σχέση αναπτύσσεται ανάμεσά τους. 

  • Λεμεσός, Παλιό Ξυδάδικο 12, 13, 14, 19, 20, 21/10, Λευκωσία, Ίδρυμα ARTos 3, 4, 10 & 11/11, 20:30. 97788610

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Φώτης Γεωργίδης ενώ η μετάφραση και η παραγωγή ανήκει στη θεατρική οµάδα παράσιτα. Τους ρόλους θα υποδυθούν οι ηθοποιοί: Φώτης Γεωργίδης, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Άντρια Ζένιου και Αντρέας Παπαµιχαλόπουλος. Οι φωτισμοί είναι του Βασίλη Πετεινάρη.

Το έργο επιλέχθηκε από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Μίτος ανάµεσα σε άλλες αξιόλογες προτάσεις για να κάνει πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου, στα πλαίσια προγράμματος φιλοξενίας του φεστιβάλ theYard.Residency στη Λεµεσό. Θα ακολουθήσουν άλλες πέντε παραστάσεις στις 13, 14, 19, 20, 21 του ίδιου μήνα.
 
Μετά το τέλος του Φεστιβάλ θα δοθούν τέσσερις επιπρόσθετες παραστάσεις στον Ίδρυμα Artos στη Λευκωσία (Αγίους Ομολογητές) στις 3, 4, 10 και 11 Νοεμβρίου. Για πληροφορίες στο τηλ: 97788610.
 
Πηγή: philenews