Μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες αναμένεται να αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα υλοποίησης ενός σημαντικού οδικού έργου υποδομής με πολλαπλά οφέλη, το οποίο εδώ και χρόνια ανέμεναν οι Λεμεσιανοί και ιδιαίτερα οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων της περιοχής Τροόδους. Πρόκειται για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα ενώνει τη Λεμεσό με τις ορεινές κοινότητες Τροόδους.  
 
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Προσφορών να προχωρήσει σε κατακύρωση της προσφοράς του έργου που υποβλήθηκε από την εργοληπτική εταιρεία «Cyfield Construction Ltd» η οποία έναντι του ποσού των €26.126.000 θα αναλάβει τις κατασκευαστικές εργασίες της πρώτης φάσης του έργου -Α1 Φάση Πολεμίδια-Παλώδια, μήκους 3,7 χλμ. Η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για το συγκεκριμένο τμήμα θα γίνει αρχές του νέου χρόνου και θα αποπερατωθούν σε χρονικό διάστημα 30 μηνών. 
 
Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται να ανέλθει στα 160 εκατομμύρια ευρώ. 
 
Ο νέος αυτοκινητόδρομος Λεμεσού – Σαΐττά θα αναβαθμίσει ριζικά το οδικό δίκτυο της επαρχίας και ιδιαίτερα των ορεινών περιοχών.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος