Οι πρωταγωνιστές της καθημερινής σειράς του Alpha «Τατουάζ», σχολιάζουν τις φήμες που τους θέλουν ζευγάρι και μιλούν για ισορροπίες σχέσεων, ιδιομορφίες χαρακτήρων, πρότυπα ομορφιάς και κακές συνήθειες.

Νιώθετε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία του «Τατουάζ»;   
Δανάη: Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη από τη σειρά. Δεν είχα ιδέα τι να περιμένω από όλο αυτό και, να σου πω την αλήθεια, είναι αγαπησιάρικο. Όλοι στην παραγωγή είναι ευγενικοί, αγαπούν αυτό που κάνουν κι αυτό σου δίνει την ενέργεια και τη διάθεση για να προσπαθήσεις παραπάνω.
Στέφανος: Η σειρά πάει όπως ακριβώς περιμέναμε. Το κλίμα είναι πολύ καλό, αλλά είναι μεγαλύτερος και ο φόρτος εργασίας, λόγω του σεναρίου. Πιστεύω ότι προσφέρουμε στον κόσμο κάτι διαφορετικό κι αυτό είναι θετικό.

Δανάη, εσύ που είσαι πρωτάρα στον χώρο πώς αντιμετωπίζεις όλο αυτό που συμβαίνει;
Δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη για όλο αυτό! Είμαι πολύ ανοικτή, το πήρα πάρα πολύ θερμά και το αντιμετωπίζω όπως έρχεται τη δεδομένη στιγμή. Το κοντρολάρω, σύμφωνα με το τι μου φαίνεται πιο σωστό και πιο ευγενικό, χωρίς να είμαι υπερβολική. 

Έχει αλλάξει η ζωή σου; Σε αναγνωρίζουν στον δρόμο;
Η ζωή μου έχει αλλάξει, επειδή τώρα δουλεύω 12 ώρες την ημέρα. Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή. Επειδή δεν βγαίνω και πολύ, λόγω του ωραρίου, δεν βλέπω καμία αναγνωρισιμότητα τρελή. Στο social media μού στέλνουν πάρα πολλά μηνύματα. Ξαφνικά με αγαπούν, λόγω του ρόλου της Άννας. Αυτό που είναι ωραίο, αλλά παράλληλα τρομακτικό, είναι ότι κοριτσάκια, κυρίως στην προεφηβική ηλικία, αντιγράφουν τα πάντα που κάνω. Γίνεσαι πρότυπο για κορίτσια, σε μια ηλικία πολύ ευάλωτη και πρέπει να προσέχεις τρεις φορές παραπάνω από πριν το πώς είσαι, τι κάνεις και τι λες.  

Η εξωτερική εμφάνιση αποτέλεσε διαβατήριο  για το επάγγελμά σας;
Δανάη: Βοηθά, αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να είσαι κούκλα. Είναι βασικό να είναι πολύ εκφραστικά τα μάτια και να έχεις μια παρουσία προσεγγίσιμη. Υπάρχουν ηθοποιοί που, ενώ δεν είναι πάρα πολύ όμορφοι, έχουν γοητεία και αυτό είναι που ζητά ο κόσμος.
Στέφανος: Εννοείται ότι στον χώρο μας, η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο, όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε. Ειδικά, αν είσαι ένας νέος, που τώρα ξεκινά. Αρχικά, στην περίπτωσή μου, αυτός ήταν ο λόγος που με ζήτησαν. Ούτε εκείνοι, ούτε εγώ, ξέραμε πως μπορώ να γίνω ηθοποιός, αφού είχα σπουδάσει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Τι χρειάζεται για να μπορεί να παραμείνει κάποιος προσγειωμένος και να μην παρασυρθεί από την αναγνωρισιμότητα;
Δανάη: Η αλήθεια είναι ότι το πήρα διαφορετικά αυτό που συμβαίνει, δηλαδή ότι με βλέπουν σαν πρότυπο και χαίρομαι πάρα πολύ. Γενικα, δεν νομίζω ότι θα ψωνιστώ. Είναι και θέμα χαρακτήρα. Έχω την οικογένειά μου πολύ κοντά, η οποία είναι πάρα πολύ προστατευτική και με κρατά προσγειωμένη.
Στέφανος: Πιστεύω ότι είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήμουν πάντα. Η αναγνωρισιμότητα με κάνει να παραμένω περισσότερο αυτός που ήμουν, παρά να αλλάζω. Έχω δει πολλά. Έχω πληγωθεί από άτομα. Φυσικά, αυτό είναι και καλό, γιατί μπορείς να ξεχωρίσεις ποιοι πραγματικά πρέπει να είναι κοντά σου. Πάνω από όλα, είναι η ανατροφή από την οικογένεια. Όση δουλειά κάνει η οικογένεια, αντανακλάται στον χαρακτήρα μας.  

Χρειάζεται πειθαρχία αυτή η δουλειά;
Στέφανος: Δεν γίνεται αλλιώς. Γενικά, στις δουλειές μου είμαι τυπικός. Αν δεν είσαι, τότε  παρασύρεις μαζί σου και όσους που βασίζονται επάνω σου. Μου αρέσει η ισορροπία, θέλω να είμαι καλά κι αυτό είναι κάτι που ρυθμίζουμε μόνοι στον χαρακτήρα μας. Αν δεν είσαι τυπικός στη ζωή σου, αυτό θα επηρεάσει και τη δουλειά σου.  
Δανάη: Ως χαρακτήρας είμαι πειθαρχημένη κι αυτό έχει άμεση σχέση με την ενασχόληση μου με τον χορό και τη ρυθμική γυμναστική. Είναι πολύ δύσκολο, όμως, να καταφέρνεις να μην μπλέκεις την προσωπική σου ζωή και τον χαρακτήρα σου με τη δουλειά. Μπορεί να έχεις μια άσχημη μέρα στο σπίτι, να πρέπει να πας στη δουλειά και να μην το καταλάβει κανείς. Λόγω του δωδεκάωρου, είναι σχεδόν αδύνατο να το κρατήσεις μέσα σου. Μπορεί να σου βγει σε πολύ λάθος άτομα. Το θέμα είναι μετά, να έχεις τα κότσια να πεις μια συγνώμη.

Υπάρχουν στιγμές που σας κουράζει αυτό που κάνετε;
Δανάη: Το ωράριο είναι πολύ κουραστικό, αλλά επειδή επικρατεί αυτός ο ενθουσιασμός, είμαστε όλοι γεμάτοι ενέργεια. Φυσικά, μετά το δωδεκάωρο, δεν θέλουμε ούτε να μιλάμε ο ένας στον άλλο! 
Στέφανος: Σε κάποιες φάσεις, ναι. Ειδικά στις αρχές, που αιωρούνται όλα και πρέπει να πάρουν μια τροπή και μια πορεία, για να δουλεύει το καινούριο σύστημα της κάθε παραγωγής, με όλες τις δυσκολίες της δουλειάς.

Δεχτήκατε ποτέ κριτική που σας ενόχλησε;
Δανάη: Έχω δεχτεί κριτική που με ενόχλησε πολύ. Στο Facebook και στο Instagram, ο κόσμος που γράφει είναι πιο προσεκτικός και έχω δεχτεί πολύ καλά σχόλια. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άτομα που δεν συμφωνούν με αυτό που κάνω, δεν τους αρέσει και φυσικά, έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζονται. Πιστεύω, φταίει το ότι είμαι νέα ηθοποιός και δεν με ξέρουν.
Στέφανος: Ποτέ. Δεν έτυχε. 

Σας αγχώνει το αύριο σε σχέση με τα επαγγελματικά σας;
Δανάη: Κανένα άγχος. Εγώ αλλού πήγαινα κι αυτό ήρθε τελείως τυχαία. Πηγαίνω με τα νερά και ό,τι γίνει. Μακάρι να συνεχίσει η σειρά για δεύτερο χρόνο. Από εκεί και πέρα, θα δούμε.
Στέφανος: Είναι μια σκέψη που πάντα υπάρχει στο μυαλό των ηθοποιών. Δεν θέλω να ζω με αυτή την αγωνία, παίρνω τα πράγματα όπως έρχονται και, ευτυχώς, πάντα έρχονται.

Πώς απαντάτε στις φήμες που σας θέλουν ζευγάρι;
Δανάη: Ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Στέφανος: Ότι δεν είμαστε ζευγάρι.

 

Κάποιες άλλες φήμες, πάντως, επιμένουν ότι υπήρξατε ζευγάρι προτού ξεκινήσει η προβολή της σειράς;
Δανάη: Δεν το ήξερα αυτό. Αλλά άμα ήμασταν ζευγάρι και είχαμε χωρίσει η σχέση μας δεν θα ήταν τόσο καλή όσο είναι σήμερα και θα επηρέαζε σίγουρα τη συνεργασία μας.
Στέφανος: Δεν έχω ξανακούσει αυτή τη φήμη. Αλήθεια, όμως, θα μπορούσαμε να ήμασταν τόσο άνετοι και χαλαροί αν είχαμε υπάρξει ζευγάρι;

Θα μπορούσατε να δείτε ερωτικά ο ένας τον άλλο;
Δανάη: Αυτό είναι κάτι που έρχεται τυχαία. Και σίγουρα δεν μπορώ να ξέρω τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Για την ώρα είμαι συγκεντρωμένη στη δουλειά μου και προσπαθώ να διαχωρίζω τα επαγγελματικά από τα ερωτικά.
Στέφανος: Αν ήταν να γίνει κάτι τέτοιο, θα γινόταν εξ αρχής. Πλέον, δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι.

Είναι ή δεν είναι πιο εύκολο να ερωτευτείς ένα άτομο με το οποίο περνάς πολύ χρόνο μαζί;
Δανάη: Ναι, γιατί όχι; Υπάρχει περισσότερη τριβή, τον βλέπεις σε κάθε πτυχή του εαυτού του και μπορεί πιο εύκολα να σε ιντριγκάρει. Γνωρίζεις και τα καλά και τα κακά του.
Στέφανος: Μπορεί να τύχει, λόγω της καθημερινής τριβής, ειδικά αν είστε και τηλεοπτικό ζευγάρι και υπάρχει χημεία μεταξύ σας. 

Πόσο εύκολο είναι να διατηρείτε τις ισορροπίες στις σχέσεις σας;
Δανάη: Δεν είναι καθόλου εύκολο να κρατάς μια σχέση. Αρχικά, δώδεκα ώρες την ημέρα είμαι off. Δεν μπορεί να μου μιλήσει κάποιος. Μιλάς μόνο το βράδυ, όπου πρέπει να μιλήσεις για την ημέρα σου και συνήθως είσαι πάρα πολύ κουρασμένη. Είναι και η απόσταση, είναι και ο ρόλος στη σειρά που είναι σε σχέση, οπότε είναι περίεργο.
Στέφανος: Στην παρούσα φάση, δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Και στον χώρο να ανήκει ο σύντροφός σου, πάλι είναι δύσκολο. Μπορεί να μην υπάρχει συναίσθημα, όμως, δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις τον σύντροφό σου σε ερωτικές σκηνές με κάποιον άλλο.

Τι χρειάζεται να έχει ένας σύντροφος για να μπορεί να «υπομένει» τη δουλειά σας;
Στέφανος: Πρέπει να σε καταλαβαίνει και να σέβεται τη δουλειά σου. Εφόσον ξέρει από πριν όλα αυτά που έρχονται με το επάγγελμά μας, μετά δεν έχει δικαίωμα να σου πει ότι δεν του αρέσει.
Δανάη: Χρειάζεται υπομονή και αυτοπεποίθηση. Η εμπιστοσύνη είναι αυτονόητη.

Στέφανε, τι γνώμη έχεις για τις γυναίκες του σήμερα;
Είναι πολύ ωραίο να νιώθεις ότι σε εκτιμά και σε αγαπά ο κόσμος λόγω της δουλειάς σου, αλλά υπάρχουν άτομα που το δείχνουν υπερβολικά και χαλάνε την εικόνα τους απέναντί σου. Αυτό συμβαίνει περισσότερο με γυναίκες.  

Υπάρχει κάτι που σε απωθεί;
Με εκνευρίζει να με βλέπουν οι γυναίκες σαν αξιοθέατο ή να μου μιλούν σαν να με γνωρίζουν 20 χρόνια.

Ποιες κακές συνήθειες και ελαττώματα θα αλλάζατε, αν σας δινόταν η ευκαιρία;
Δανάη: Θα ήθελα να ήμουν πιο αποφασιστική και να έπαιρνα θέση απέναντι σε κάποιον, που θα λειτουργούσε εις βάρος μου. Δικαιολογώ τις πράξεις των ανθρώπων πολύ εύκολα. Πρέπει να επικοινωνείς το τι σου αρέσει και δεν σου αρέσει. Επίσης, είμαι πάρα πολύ ακατάστατη. Τώρα που μένω μόνη μου, χωρίς την οικογένειά μου, έχω ξεκινήσει να το βελτιώνω. Στην Αθήνα, το δωμάτιο παραμένει χάλια.
Στέφανος: Τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Έχω τις συνήθειες που μου αρέσουν και δεν είμαι των άκρων. Εκτός από το κάπνισμα, που δεν θέλω να κόψω, δεν κάνω υπερβολές.

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που αισθάνεστε ότι σας άλλαξε τη ζωή;
Δανάη: Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μου είναι ο αδερφός μου. Είναι 10 χρονών και μου δίνει τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής. Από τον τρόπο που κάνει τα μαθήματά του, μέχρι τον τρόπο που αντιδρά σε μια πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση. Θυμάμαι την πρώτη μέρα που τον είχα δει στο μαιευτήριο, έκλαιγα συνέχεια. Οι σχέσεις μας μέχρι τα πέντε του δεν ήταν καλές, όμως, τώρα που μεγάλωσε, καταλαβαίνει πώς είναι να έχεις μεγάλη αδερφή και είναι περήφανος για μένα.
Στέφανος: Εκτός από την οικογένεια μου, ο Κούλλης Νικολάου. Ήταν εκείνος που με ανακάλυψε και πίστεψε σε μένα. Από τότε έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση, τον αγαπώ σαν πατέρα μου.

Ποιο ήταν, μέχρι σήμερα, η δυσκολότερη στιγμή της ζωής σας;
Στέφανος: Δεν μου έχει συμβεί κάτι extreme. Ακόμα και τον θάνατο ή το τέλος μιας σχέσης, τα αντιμετωπίζω σαν κάτι που τέλειωσε και δεν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε για να το αλλάξεις. Είναι καθαρά θέμα αποδοχής. Όλα κάνουν τον κύκλο τους. Κλαίμε, πονάμε, το αποδεχόμαστε και αφήνουμε τον χρόνο να το απαλύνει.
Δανάη: Όταν κάνω λάθη στη δουλειά, σε μια σκηνή, είναι πολύ δύσκολο για μένα να δέχομαι τα σχόλια, επειδή είμαι τελειομανής. Το παίρνω τελείως κατάκαρδα και προσωπικά, γιατί θέλω να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Πόσο πολύ πιστεύετε τον εαυτό σας; Τον υπολογίζετε; Τον παίρνετε σοβαρά;
Δανάη: Με μια πρώτη ματιά δεν τον ακούω, ακόμα κι αν νιώθω κάτι ενστικτωδώς. Αφού φάω τα μούτρα μου, ακούω πιο πολύ τον εαυτό μου! Κάποτε, τα παίρνω όλα πολύ σοβαρά, κλαίω, βρίζω και μετά από λίγο συνειδητοποιώ, ότι απλά δεν μου έβαλαν γάλα στον καφέ. Και γελάω. Είμαι οι 50 αποχρώσεις του γκρι!
Στέφανος: Ναι, τον ακούω και τον ακολουθώ, κυρίως όσον αφορά άτομα που γνωρίζω. Αν δω κάποιον μια, δυο φορές, ξέρω τι άνθρωπος είναι και τι θέλει από μένα, κάτι που θεωρώ χάρισμα. Εκεί που χρειάζεται, γελώ και αυτοσαρκάζομαι.

Styling: Shona Muir
Μακιγιάζ:  Στέλιος Μιχαήλ (Make Up Store)
Μαλλιά: Ραφαήλ Ανδρέου (Hair Etc Studio)

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, για την ευγενική φιλοξενία της φωτογράφησης.