Μέγα ευεργέτη του Δήμου Λεμεσού

1. Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη; Ναι, η δωρεά της οικογένειάς μου που θα εγκαινιαστεί επίσημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη την ερχόμενη Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί. Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λεμεσού και εγώ εκ μέρους των δωρητών. Θα προηγηθεί πρόγραμμα με τα δημοτικά μουσικά σχήματα: Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, Κουαρτέτο Εγχόρδων μαθητών Παπαδάκειου Μουσικού Ωδείου και Κουαρτέτο Εγχόρδων Δήμου Λεμεσού.

2. Θα παρουσιαστεί η έκθεση «Softstonedocuments». Η κυπριακή συμμετοχή στην 57η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας, με τους Πόλυ Πεσλίκα, Βαλεντίνο Χαραλάμπους, και της ομάδας Νεωτερισμοί Τουμάζου, υπό την επιμέλεια του JanVerwoert. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. 

3. Πρόκειται για τις οικογενειακές σας αποθήκες; Ναι, στην οδό Στάθη Παπαδάκη, η οποία ενώνει την Αγίου Ανδρέου με τον παραλιακό δρόμο του μόλου, τις οποίες είχα αγοράσει το 1971. Κάποια στιγμή ο τότε δήμαρχος Λεμεσού Αντρέας Χρίστου μαζί με τον διευθυντή των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Παύλο Παρασκευά μου ζήτησαν στην αρχή να τους τις νοικιάσω, μετά να τις παραχωρήσω δωρεάν για ένα διάστημα και καταλήξαμε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να τις δωρίσουμε. Έτσι κι έγινε. 

4. Πώς ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του κτηρίου; Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες χρηματοδότησαν κατά 70% την ανακαίνιση του κτηρίου και θα συμβάλλουν στη διοργάνωση των διαφόρων εκδηλώσεων. Το υπόλοιπο 30% το χρηματοδότησε ο Δήμος Λεμεσού. 

5. Δεν είναι η πρώτη δωρεά που κάνετε στη Λεμεσό. Η πρώτη έγινε με το Παπαδάκειο Δημοτικό Ωδείο από τον θείο μου Χριστόδουλο Παπαδάκη. Τα τελευταία 40 χρόνια δίνουμε υποτροφίες κάθε χρόνο στο Παπαδάκειο Ωδείο. Το γραφείο μας IslandOil χρηματοδοτεί το ενυδρείο μέσα στον Ζωολογικό Κήπο Λεμεσού με 100 χιλιάδες ευρώ και πολλά άλλα έργα. Ο πατέρας μου έλεγε, εκεί που θα πηγαίνεις προσπάθησε να αφήσεις ίχνη διέλευσης, να φαίνεται η πατημασιά σου από εκεί που θα περνάς. Αισθάνομαι ότι χρωστώ πολλά σε αυτή την πόλη.