Μία νέα συγκλονιστική αποκάλυψη για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, έφερε στο φως το MEGA, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου, για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2014, όταν η Τζωρτζίνα ήταν σχεδόν ενός έτους, είχε γίνει καταγγελία σε Οργανισμό από πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος του ζευγαριού για κακοποίηση του παιδιού.

Ο Οργανισμός απευθύνθηκε στο δήμο της Πάτρας και ακολούθησε επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών στο σπίτι της οικογένειας, ωστόσο φαίνεται πως ο έλεγχος ήταν ανεπαρκής…

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξαν ότι όλα αυτά ήταν κακοήθειες και η έρευνα σταμάτησε, χωρίς καν το μωρό να εξεταστεί από ιατροδικαστή…

Οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας εξετάζονται ως πιθανά εγκλήματα

 

Την ίδια στιγμή, οι φόβοι για τα δύο αγγελούδια είναι διάχυτοι. Η μικρή Μαλένα και η μόλις 6 μηνών Ίριδα πέθαναν μυστηριωδώς και σύμφωνα με τους γιατρούς τους ανεξήγητα.

Με τις αποκαλύψεις για το μαρτυρικό τέλος της Τζωρτζίνας από χορήγηση κεταμίνης, να βάζει στο μυαλό όλων, τις χειρότερες σκέψεις και για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής προβλέπει ραγδαίες εξελίξεις μέσα στις επόμενες μέρες και χαρακτηρίζει το φάκελο της μικρής Ίριδας, απόλυτα δεμένο.

Λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί το πόρισμα της άτυπης ιατροδικαστικής επιτροπής, για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τη μικρή Μαλένα, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών αξιολογούν τις μαρτυρίες τα επιστημονικά δεδομένα και τις αντιφάσεις της 33χρονης μητέρας που έχουν κινήσει υποψίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛ.ΑΣ: Διαψεύδει η Ρούλα Πισπιρίγκου ότι ξυλοκοπήθηκε

Οι περιγραφές στην τηλεοπτική της συνέντευξη, οι αντικρουόμενες δηλώσεις με τον σύζυγό της και οι καταθέσεις φωτιά των γιατρών, έχουν βάλει σε σκέψεις τις Αρχές, με πολλούς να δηλώνουν πεπεισμένοι πως τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα δολοφονήθηκαν.

Οι Αρχές στέκονται σε μια σειρά από δεδομένα: Τα 2 παιδιά δεν αντιμετώπιζαν παθολογικά προβλήματα που να δικαιολογούν τους θανάτους τους. Πέθαναν και τα δύο χωρίς την παρουσία γιατρών και στην περίπτωση της Μαλένας όπως προκύπτει από τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες, η μητέρα ειδοποίησε με μεγάλη καθυστέρηση.

Εκείνο το μοιραίο απόγευμα του 2019, στο μονόκλινο δωμάτιο μαζί με τη Μαλένα ήταν μόνο η μητέρα της. Ο 30χρονος πατέρας είχε πει πως είχε αποχωρίσει λίγο νωρίτερα.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις άλλες περιγραφές έδωσε η μητέρα και άλλες οι θεράποντες γιατροί. Η 33χρονη είπε πως το μοιραίο επεισόδιο του παιδιού της σημειώθηκε στις 16.40 το απόγευμα και οι γιατροί έφτασαν 10 λεπτά μετά στο δωμάτιο. Εκείνοι όμως έχουν καταθέσει πως ειδοποιήθηκαν στις 17.15 και έφτασαν 4 λεπτά μετά. Παρά τις προσπάθειές τους, το παιδί κατέληξε στις 18.05.

Η ιατροδικαστική εξέταση που απέδωσε το θάνατο της Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια χαρακτηρίστηκε άστοχη. Και πλέον οι επιστήμονες καλούνται να διαπιστώσουν πώς και γιατί έφυγε από τη ζωή ένα παιδί, που ήταν έτοιμο να πάρει εξιτήριο.

Η μητέρα είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο της Μαλένας. Σε συνέντευξή της όμως εκείνο το διάστημα, τους είχε ευχαριστήσει που έκαναν τα πάντα για να σώσουν την κόρη της.

Εξίσου αινιγματικός και μυστηριώδης ήταν και ο θάνατος της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της. Πριν από ένα χρόνο το αγγελούδι μεταφέρθηκε νεκρό σε νοσοκομείο κι οι προσπάθειες των γιατρών ήταν αδύνατον να αποδώσουν.

Οι περιγραφές της μητέρας αξιολογήθηκαν με προσοχή. Σε αυτές τόνισε πως εκείνη τη νύχτα είχε πάει να κοιτάξει την Ίριδα στις 02.30 τη νύχτα επειδή μέχρι εκείνη την ώρα έπαιζε με την Τζωρτζίνα. Με ένα 8χρονο παιδί που όπως είπε ήταν ξύπνιο.

Με αφορμή τον θάνατο της Ίριδας διαπιστώθηκαν μια σειρά από αντιφάσεις και για το θέμα της διάστασης με τον σύζυγό της. Με την αδερφή της, να το διαψεύδει αρχικά.

Και την ίδια να λέει στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, τη μια φορά ότι βρισκόταν σε διάσταση για δύο – τρεις μέρες και στην επόμενη εκπομπή για 23.

Με ιδιαίτερη προσοχή όμως εξετάζεται και η μαρτυρία που παρουσίασε το Live News για ραντεβού που είχε κλειστεί με baby sitter, μια μέρα μετά τον θάνατο του μωρού. Με τους Αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να θέλουν να διαπιστώσουν, αν αυτό το ραντεβού επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι.

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, οι Αρχές έχουν ήδη επικεντρωθεί στους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας. Με τα στοιχεία που αναμένεται να αποκαλυφθούν να θεωρούνται κρίσιμα και καθοριστικά.

in.gr