Θα πρέπει να γίνει άμεσα μια πρώτη, έστω και ανεπίσημη ενημέρωση των φορέων της Πάφου για τα πορίσματα της μελέτης για την μαρίνα της Πάφου, για να μπορέσουν να αντιληφθούν ποια είναι τα βασικά ευρήματα και εάν πρόκειται τελικά το έργο να προχωρήσει. Αυτό αναφέρει με παρέμβαση του μέσω της Βουλής στο Υφυπουργείο Τουρισμού ο βουλευτής Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης, με αφορμή την σημερινή αποκάλυψη του «Φ» για την ολοκλήρωση της μελέτης της Deloitte και την παράδοση της στο Υφυπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραδόθηκε η μελέτη για μαρίνα Πάφου

Αναμφίβολα η δημιουργία μαρίνας στην περιοχή Πότιμα της επαρχίας Πάφου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάπτυξης, αφού αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομική, εμπορική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου και παράλληλα να συμβάλει θετικά στον τομέα της απασχόλησης, τονίζει ο κ. Σαββίδης.

«Εξ’ όσον είμαι σε θέση να γνωρίζω», αναφέρει προς τον Σάββα Περδίο, «η μελέτη βιωσιμότητας για τη συνδυαστική ανάπτυξη Μαρίνας και υποδομής για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή Κισσόνεργας Πάφου ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο υφυπουργείο σας. Μέχρι στιγμής ουδεμία ενημέρωση έγινε στους φορείς της επαρχίας, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται έντονα.

Θεωρώ ορθό όπως γίνει μια έστω πρώτη και ανεπίσημη ενημέρωση των φορέων της Πάφου για τα πορίσματα της μελέτης, για να μπορέσουν να αντιληφθούν ποια είναι τα βασικά ευρήματα και εάν πρόκειται τελικά το έργο να προχωρήσει».

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον και τη μέχρι τώρα δράση σας σε θέματα που αφορούν την τουριστική, αλλά και ευρύτερη ανάπτυξη του τόπου, είμαι σίγουρος ότι θα διερευνήσετε με υπευθυνότητα το πιο πάνω ζήτημα και αποβλέπω στη θετική σας ανταπόκριση, καταλήγει η παρέμβαση Σαββίδη.