Το Renault 5 Prototype, η επιστροφή του θρύλου της εταιρείας που γιορτάζει την 50η επέτειό του φέτος, ψηφίστηκε από το κοινό για το πιο όμορφο πρωτότυπο αυτοκίνητο του 2022. Επίσης, το πρωτότυπο αυτοκίνητο Renault SUITE N°4, σχεδιασμένο ειδικά για την 60η επέτειο του 4L, τιμήθηκε με το βραβείο Honorable Mention (τιμητική αναφορά) της κριτικής επιτροπής.

Αυτό έγινε στον αναγνωρισμένο θεσμό του Festival Automobile International στο Παρίσι όπου η δωδεκαμελές κριτική επιτροπή (που προέρχεται από διάφορες βιομηχανίες όπως αυτοκινητοβιομηχανία, μέσα ενημέρωσης, αρχιτεκτονική και κοσμήματα) εξέτασε μια επιλογή από δημιουργικά και οραματικά έργα για να επιλέξουν νικητές για κάθε ένα από τα 14 βραβεία. Εκεί όπου δύο έργα της Renault ξεχώρισαν και πήραν βραβεία!

Χάρη στον φουτουριστικό σχεδιασμό του, το Renault 5 Prototype πήρε τον τίτλο του πιο όμορφου πρωτότυπου μοντέλου για το 2022 (Plus Beau Concept Car de l’Année 2022) λαμβάνοντας περισσότερους από το 70% των ψήφων. Το Renault 5 Prototype έχει σκοπό να τονίσει τη δέσμευση της Renault να κάνει τα ηλεκτρικά οχήματα προσβάσιμα σε όλη την Ευρώπη. Αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο είναι ένα συμπαγές αυτοκίνητο πόλης γεμάτο γοητεία, που προβάλλει ένα από τα θρυλικά μοντέλα της μάρκας στο μέλλον, με μια μοντέρνα, πλήρως ηλεκτρική πινελιά.

 

 

 

Μεταξύ των 14 Μεγάλων Βραβείων, η κριτική επιτροπή απονέμει επίσης μια τιμητική αναφορά σε ένα όχημα, άτομο ή εταιρεία που θεωρεί ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Φέτος, η Τιμητική Μνεία της Κριτικής Επιτροπής (Mention Spéciale) απονεμήθηκε στο Renault SUITE N°4, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που γεννήθηκε από τη συνεργασία της Renault με τον Γάλλο σχεδιαστή, Mathieu Lehanneur, για τον εορτασμό της 60ής επετείου του Renault 4. Το Renault SUITE N°4 είναι ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο εμπνευσμένο από την ιδέα μιας σουίτας ξενοδοχείου. Το μοντέλο έχει τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις και γραμμές με το εμβληματικό μοντέλο, αλλά με μια ριζική ανατροπή. Ο κόσμος της αρχιτεκτονικής και του αυτοκινήτου συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα υπαίθριο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου το πίσω τμήμα αντικαθίστανται από παράθυρα από πολυανθρακικό, το αμάξωμα είναι βαμμένο με ειδικό φινίρισμα για να του δώσει την ορυκτή αίσθηση του τσιμέντου και η μπροστινή σχάρα είναι κατασκευασμένη από γυαλισμένο αλουμίνιο για μόνιμο αποτέλεσμα ρευστότητας.

Σε συνεργασία με το autokinito.com.cy