Η θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή υποχωρεί, ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται από αργά τη νύκτα της Παρασκευής. Την Παρασκευή το βράδυ και Σάββατο θα έχουμε χιόνια, ανέφερε χθες στον Active ο Δ/ντης της Μετεωρολογικής Yπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, μέχρι και στα χαμηλότερα ορεινά. Δεν θα ντυθεί η Κύπρος στα λευκά, αλλά τοπικά θα χιονίσει και η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 21 την Παρασκευή και 17 το Σάββατο. Αναλυτικά:

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που αρχικά, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά, θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νοτιοανατολικά, βόρεια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά. Κατά τις αυγινές ώρες θα σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού.

Την Παρασκευή τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι και μετά τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση μέχρι το Σάββατο και μικρή άνοδο την Κυριακή και θα κυμαίνεται κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: philenews

Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες