Η UNFICYP σε ανακοίνωση της εκφράζει ανησυχία για την αναστάτωση που προκλήθηκε στον πληθυσμό και των δύο κοινοτήτων του νησιού. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην τεχνική επιτροπή υγείας την οποία η UNFICYP χαρακτηρίζει σημαντική και πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση
Σε συνέχεια της απόφασης για προσωρινό κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων η UNFICYP ανησυχεί για την αναστάτωση που η απόφαση αυτή προκαλεί στους πολίτες και των δύο πλευρών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρατείνεται το κλείσιμο των οδοφραγμάτων

Ο ΟΗΕ στηρίζει όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων για τη δημόσια υγεία. Οι δύο πλευρές θα πρέπει να συντονιστούν ώστε να δώσουν ολοκληρωμένη λύση. Βάσει αυτού, ο ρόλος της δικοινοτικής τεχνικής επιτροπής για την υγεία κρίνεται ως καθοριστικής σημασίας και θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακιντζί: Στέλνει επιστολή στον Γκουτέρες για τα οδοφράγματα

Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003 επέτρεψε στους Κύπριους να διακινούνται ελεύθερα σε όλο το νησί, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση των φυσιολογικών συνθηκών και διεκολύνη την επαφή και την αλληλεπίδραση. Είναι σημαντικό οι δύο πλευρές να διατηρήσουν το διάλογο και τον συντονισμό που επέδειξαν, συμφωνώντας στη διάνοιξη των σημείων διέλευσης, κάτι που κρίνεται ως σημαντικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια των τελευταίων 17 ετών.

 
Πηγή: Philenews