Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης για προστασία των πολιτών και των επισκεπτών της Αγίας Νάπας, ζητά με δημόσια παρέμβασή της η Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Νάπας, Αίμιλη Ευαγγέλου – Ξύδια, τονίζοντας πως το οργανωμένο έγκλημα είναι δικτυωμένο σε παγκύπρια βάση και είναι λάθος να στοχοποιείται η μία ή η άλλη περιοχή.
 
Με γραπτή δήλωσή της η κα. Ξύδια ζητά πιο ουσιαστική συνεργασία του Δήμου με την Αστυνομία, τονίζοντας πως η προστασία των πολιτών αποτελεί υποχρέωση του κράτους. «Αυτή είναι η ουσία και όχι ο άδικος στιγματισμός της Αγίας Νάπας», τονίζει η δημοτική σύμβουλος και καλεί τον Αρχηγό Αστυνομίας να εξετάσει τις ιδιαιτερότητες της Αγίας Νάπας και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση σοβαρού εγκλήματος.
 
Αυτούσια η δήλωση
 
Τα όσα λέγονται και γράφονται εξαιτίας της πρόσφατης πρωτοφανούς εγκληματικής ενέργειας στην Αγία Νάπα, είναι λάθος και αδικούν τον Δήμο μας. Το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο είναι διαχρονικό, δικτυωμένο σε παγκύπρια βάση και οι εγκέφαλοί τους δυστυχώς είναι σε θέση να το κατευθύνουν από οποιαδήποτε περιοχή, ακόμα και εκτός συνόρων. Είναι λάθος να στοχοποιείται η μία ή η άλλη περιοχή.
 
Οι πολίτες της Αγίας Νάπας αισθάνονται έντονα ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την αστυνόμευση πρέπει να αντιμετωπιστούν διαφορετικά και όχι επιφανειακά. Η κάθε περιοχή χρειάζεται επαρκή αστυνόμευση με εις βάθος ανάλυση των καταστάσεων. Αυτή είναι η δουλειά της Αστυνομίας. Ο κόσμος μας αισθάνεται ότι αφέθηκε στο περιθώριο και δεν υπάρχει ουσιαστική αστυνόμευση.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, διαφορετική συγκέντρωση ενεργού πληθυσμού ανά εποχή και πολλά άλλα ζητήματα ως τουριστικός προορισμός που επηρεάζουν την ασφάλεια και την αστυνόμευση.
 
Η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη: η Αστυνομία πρέπει να συνυπολογίσει όλους τους παράγοντες που σχετίζονται με την ασφάλεια και να λάβει αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης, περιλαμβανομένης της καλύτερης στελέχωσης της Αστυνομίας για την προστασία των πολιτών και των επισκεπτών μας. Η σύλληψη του φερόμενου δράση είναι θετική εξέλιξη, αλλά δεν είναι αρκετή γιατί πρέπει να γίνουν πάρα πολλά στον τομέα αυτό. Η Αστυνομία πρέπει να κάνει περισσότερα, με συντονισμένο τρόπο και να λάβει αναβαθμισμένα μέτρα αστυνόμευσης, που περιλαμβάνουν επίσης την πιο έμπρακτη φυσική παρουσία των μελών της στις τουριστικές περιοχές.
 
Ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Νάπας, θα ήθελα να υπάρξει πιο ουσιαστική συνεργασία του Δήμου με την Αστυνομία για να πάρουν τα πράγματα τον δρόμο της επίλυσης. Η προστασία των πολιτών είναι υποχρέωση του κράτους. Οι Δημότες δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να γίνει για το στοιχειώδες αυτό δικαίωμα. Αυτή είναι η ουσία και όχι ο στιγματισμός της Αγίας Νάπας, που για μένα είναι και εντελώς άδικος και μας προκαλεί μεγάλη απογοήτευση.
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας πρέπει να εγκύψει στο όλο θέμα, να εξετάσει τις ιδιαιτερότητες της Αγίας Νάπας και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση σοβαρού εγκλήματος.

Πηγή: philenews