Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στον Άγιο Αμβρόσιο στην Επαρχία Λεμεσού, εξαιτίας της οποίας παραδόθηκαν στις φλόγες τουλάχιστον δύο κατοικίες, σύμφωνα με τον κοινοτάρχη του χωριού, Στέλιο Γρηγορίου.

Όπως ανέφερε στο philenews, πρόκειται για εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται μεταξύ των χωριών Αγίου Αμβροσίου και Πάχνας, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να προστατευτούν κατοικίες, που βρίσκονται κοντά.

Η φωτιά είναι μεγάλων διαστάσεων και απειλεί τα χωριά Αγιο Αμβρόσιο, Βουνί και Πάχνα.

  

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται από όλες τις Επαρχίες, ενώ επιπρόσθετα τέθηκε σε ισχύ το σχέδιο Ίκαρος 2 με 7 εναέρια μέσα (το ένα για συντονισμό) αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ΜΑΕΠ, από τις Βρετανικές Βάσεις και την Εθνική Φρουρά.

Η Αστυνομία και η Πολιτική Άμυνα στέλνουν δυνάμεις για εκκενώσεις μεμονωμένων κατοικιών.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, βρίσκονται σε εξέλιξη τρία ενεργά μέτωπα, το πρώτο προς Πάχνα, δεύτερο προς Βουνί (το πιο μεγάλο), τρίτο προς Άγιο Αμβρόσιο και υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές του ανέμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση, η φωτιά ξέσπασε η ώρα 14:30 και για την κατάσβεσή της ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με άλλα τρία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και δύο από το Τμήμα Δασών.