Αδήριτη είναι η ανάγκη για αλλαγή της οδηγικής συμπεριφοράς, όπως επισημαίνει η Αστυνομία η οποία με αφορμή τις πρόσφατες θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις απευθύνει έκκληση προς τον κάθε πολίτη οδηγό και επισημαίνει ότι ο κύριος παράγοντας πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων, ήταν και παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας.
Σε ανακοίνωση τονίζεται ότι η Αστυνομία αισθάνεται βαθύτατη θλίψη για τις πρόσφατες θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους των θυμάτων, ο άδικος χαμός των οποίων βυθίζει στο πένθος τις οικογένειες τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Επισημαίνεται ότι, η Αστυνομία καταβάλλει όλες τις απαιτούμενες προσπάθειες για πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων και απευθύνεται ξανά σε όλους, ώστε να συμβάλουμε, στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, ο καθένας σύμφωνα με τη δική του ιδιότητα, ως πολίτες, ως γονείς, αδέρφια ή φίλοι, ως μέλη της Αστυνομίας, ως οδηγοί ή χρήστες του οδικού δικτύου, ως άνθρωποι.
 
«Είναι αδήριτη η ανάγκη για εμπέδωση της οδηγικής συνείδησης, της ορθής οδηγικής συμπεριφοράς. Είναι προσωπική ευθύνη του καθενός, να οδηγεί υπεύθυνα, αμυντικά, τηρώντας συνειδητά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» σημειώνεται.
«Μεταξύ άλλων επιβάλλεται να τηρείται πιστά το όριο ταχύτητας, η χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές, η οδήγηση χωρίς κατανάλωση οινοπνευματοδών ποτών και η μη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης, αυτοσεβασμού και σεβασμού απέναντι στους άλλους, των παιδιών μας, των φίλων μας, των συμπολιτών μας».
 
Πηγή: philenews