Eνώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, οδηγήθηξε σήμερα ο 43χρονος μητροκτόνος για την υπόθεση φόνου της 73χρονης μητέρας του, Λίτσας Αντωνίου. Το Κακουργιοδικείο του επέβαλε οκτώ χρόνια κάθειρξη. 
 
Σημειώνεται ότι μεταξύ των μετριαστικών παραγόντων που έλαβε υπόψη το δικαστήριο ήταν η μεταμέλεια που επέδειξε ο 43χρονος. 
 
Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση εκτυλίχθηκε τον Ιανουάριο του 2018 στην περιοχή του Ύψωνα, όπου ο 43χρονος ξυλοφόρτωσε άγρια την 73χρονη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους. Η 73χρονη κατέληξε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ έξι μήνες μετά κατέληξε. 
 
Με την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λεμεσό, έγινε χθες αγόρευση της συνηγόρου του 43χρονου κατηγορούμενου για μετριασμό της ποινής. 
 
Επικαλούμενη και τις σχετικές εκθέσεις του Γραφείου Ευημερίας που είχαν κατατεθεί στη διάρκεια της δίκης, η υπεράσπιση ζήτησε από το Δικαστήριο να επιδείξει επιείκεια στην απόφαση του για την ποινή που θα επιβληθεί στον 43χρονο, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων τις οικογενειακές και προσωπικές συνθήκες του, την άμεση παραδοχή και μεταμέλεια, το λευκό ποινικό του μητρώο, αλλά και το γεγονός ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
 
Τόνισε δε ότι κατά τον επίδικο χρόνο ο κατηγορούμενος έκανε χρήση αλκοολούχου ποτού αλλά και ναρκωτικών ουσιών, θόλωσε το μυαλό του και δεν ήξερε τι έκανε. «Δεν είναι άνθρωπος που ήθελε να αφαιρέσει τη ζωή από τη μητέρα του αφού δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι με τα κτυπήματα θα επέφερε τον θάνατό της», ανέφερε χαρακτηριστικά η συνήγορος του, κάνοντας λόγο για «ένα ατυχές συμβάν». Επεσήμανε επίσης ότι οι τύψεις και οι σκέψεις αυτής της τραγικής στιγμής για το αδίκημα που διέπραξε βασανίζουν και ταλαιπωρούν καθημερινά τον κατηγορούμενο ο οποίος αυτοτιμωρείται. 
 
Πηγή: philenews