Θέμα προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών έχει εγγράψει ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης σε σχέση με την εποπτεία των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Είχαμε θέσει πριν από αρκετό καιρό το θέμα της μη ύπαρξης ενός πλαισίου νόμου που να υποχρεώνει στην εποπτεία των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων. Πολλά ακούγονται για μετόχους οι οποίοι έχουν σχέση με τις ίδιες τις τράπεζες ή με την αγορά ακινήτων. 

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι το θέμα αυτό έχει τεθεί και από την Ευρωπαϊκή τράπεζα η οποία ζητά – κατά τις πληροφορίες – από την κεντρική τράπεζα της Κύπρου να εφαρμόσει νομοθετικό πλαίσιο για εποπτεία αυτών των εταιρειών.
 
Η εποπτεία πρέπει να αφορά κυρίως τις εταιρείες που συνεργάζονται με τις τράπεζες και καταγγέλλονται για ανεξέλεγκτη δράση και σκάνδαλα εκατοντάδων εκατ. ευρώ. Δίνεται μάλιστα και το παράδειγμα του Συνεργατισμού στο οποίο «φέρονται να εμπλέκονται δύο τέτοιοι οίκοι», ενώ κατονομάζεται άλλος ένας οίκος ο οποίος από τη μία έχει την ευθύνη του διαγωνισμού των ΜΕΔ ύψους 1,8 δισ. ευρώ συγκεκριμένης τράπεζας στην Κύπρο κι από την άλλη αναλαμβάνει να υπερασπιστεί το συμβόλαιο της ίδιας εταιρείας στην ΚΕΔΙΠΕΣ!

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε ήδη τοποθετηθεί πολλές φορές δημόσια αναφορικά με το θέμα των εταιρειών που διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια, θέτοντας πλειάδα ερωτημάτων αναφορικά με τη δράση τους.
Φαίνεται ότι το αυτί κανενός δεν ιδρώνει και η κατάσταση διαιωνίζεται. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δια του Προέδρου του κ. Γιώργου Περδίκη έχει ήδη προχωρήσει στην εγγραφή θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί υπεύθυνα και σοβαρά.