Κάτι παραπάνω από ικανοποιητική είναι η κατάσταση του Δήμου Πέγειας και για το 2019 βάσει των οικονομικών στοιχείων που υπάρχουν. 
 
Ένα ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα 2,3 εκατ. θα αποτελεί το πλεόνασμα της δημοτικής Αρχής το οποίο, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Πέγειας, Μαρίνος Λάμπρου, θα διατεθεί για την εκτέλεση έργων υποδομών και ανάπτυξης στη δημαρχούμενη περιοχή.
 
Ακόμη πιο αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός της αύξησης των εσόδων του δήμου σε διάστημα λίγων χρόνων. Ειδικότερα, από τα πέντε εκατομμύρια που συνήθως είχε ως έσοδα ο δήμος, πλέον έχει φτάσει το ποσό-ρεκόρ των οκτώ εκατομμυρίων ως ετήσια έσοδα, γεγονός που καθιστά την Πέγεια ως ένα εκ των πλέον εύρωστων Δήμων σε παγκύπριο επίπεδο.
 
Ο Μαρίνος Λάμπρου τόνισε στον «Φ» ότι η αύξηση αυτή οφείλεται σε μια σειρά λόγων, όπως η συνετή διαχείριση που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από τη δημοτική Αρχή, την αύξηση των εσόδων από φορολογίες, αλλά πρωτίστως από τη ραγδαία αύξηση των εσόδων από την παραλία του Κόλπου των Κοραλλίων την οποία πια διαχειρίζεται ο δήμος.