Άρχισαν και συνεχίζονται οι εργασίες δημιουργίας γέφυρας η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους τουρίστες και γενικά τους επισκέπτες για να θαυμάσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία εντοπίστηκαν όταν επιχειρήθηκε η ανέγερση του νέου κτηρίου του Δημαρχείου στην περιοχή της παλιάς αγοράς. Οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τον στεγασμένο χώρο που θα δημιουργηθεί, είτε για ξεκούραση είτε και για ενημέρωση σχετικά με τα ευρήματα. 
 
 
Ως κατασκευή, ο πεζόδρομος που θα δημιουργηθεί πάνω από τις αρχαιότητες θα αποτελείται από μέταλλο (ως προς τη βάση στην οποία θα στηρίζεται) ενώ το δάπεδο θα είναι ξύλινο). Την κατασκευή ανέλαβε να επιβλέπει το Τμήμα Αρχαιοτήτων ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα επηρεαστούν οι αρχαιότητες. Σημειώνεται, πως μετά τον εντοπισμό των αρχαιοτήτων, καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε το δημαρχείο να συνυπάρξει  αρμονικά με αρχαιολογικά κατάλοιπα που βρέθηκαν εκεί. 
 
 
Τα κτήρια του νέου Δημαρχείου Λευκωσίας στην Εντός των Τειχών πόλη εγκαινιάστηκαν 1η Μαρτίου 2019 ενώ εκκρεμούσε η διαμόρφωση του αρχαιολογικού πάρκου με τη γέφυρα που τώρα τελεί υπό κατασκευή. Η ανάδειξη των αρχαιοτήτων ετέθη ως στόχος και όπως υποστηρίζει ο Δήμος, πρώτη φορά πραγματοποιείται σε τόση έκταση στην παλιά πόλη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι εργασίες του νέου κτηρίου άρχισαν το 2001 αλλά εντοπίστηκαν αρχαία οπόταν σταμάτησε κάθε δραστηριότητα που αφορούσε την ανέγερση του δημαρχείου. Το κόστος των εργασιών που εκτελέστηκαν προτού εντοπιστούν τα αρχαία ήταν €59.000 αλλά τελικά ο δήμος κατέβαλε στον εργολάβο €1,3 εκατομμύρια επειδή δεν περιέλαβε στο συμβόλαιο πρόνοια με βάση την οποίαν σε περίπτωση εντοπισμού αρχαίων (ήταν κάτι αναμενόμενο, όπως κατατέθηκε και στο Δικαστήριο) να μη νομιμοποιείται ο εργολάβος να διεκδικήσει αποζημιώσεις. 
 
 
Οι δύο πλευρές είχαν καταφύγει σε διαιτησία και ο διαιτητής αποφάσισε ότι ο δήμος θα πρέπει να καταβάλει €830.000. Ο εργολάβος διαφώνησε και προσέφυγε ενώπιον του Δικαστηρίου διεκδικώντας €6,8 εκατομμύρια αλλά το Δικαστήριο τελικά επεδίκασε στον εργολάβο €1.088.000 που ανήλθαν στο €1,9 εκατ. με τους τόκους. Κατόπιν «φιλικού» διακανονισμού, ο εργολάβος δέχτηκε να εισπράξει €1,3 εκατομμύρια.