O λαός μας και οι πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο και την Ελλάδα δεν έχουν συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο τρίτος γύρος της τουρκικής εισβολής, αρχόμενος από την κυπριακή Α.Ο.Ζ. με πολεμικά πλοία, ερευνητικά σκάφη και τα γεωτρύπανα να κλέβουν τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας. Στο ερώτημα αν η Τουρκία θα μείνει έως εκεί ή αν θα συνεχίσει την επεκτατική της τακτική, η απάντηση είναι σαφής. Ο Ερντογάν προγραμματίζει εισβολή στην Κύπρο και την Ελλάδα μέσα στην τριετία που έρχεται, πιθανόν και τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι η Τουρκία δημιούργησε και συντηρεί την τέταρτη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο μετά από τις Η.Π.Α., την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Από ποιους κινδυνεύει; Από τις γειτονικές της χώρες; Ούτε λόγος! Επομένως η τεράστια πολεμική της μηχανή δεν είναι αποτρεπτική, αλλά επιθετική εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας. Απόδειξη τα πιο κάτω:
α) Ο Ερντογάν έχει δηλώσει με στόμφο ότι η Κύπρος (ολόκληρη, όχι μόνον τα Κατεχόμενα) είναι για την Τουρκία εθνική υπόθεση. Ποιοι από τους πολίτες και τους πολιτικούς μας έχουν αντιληφθεί τη σημασία αυτής της δήλωσης;
β) Οι επανειλημμένες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την πολεμική της αεροπορία πάνω από τα διεκδικούμενα από την Τουρκία ελληνικά νησιά.
γ) Η παθιασμένη ρητορική του Ερντογάν, που μοιάζει καταπληκτικά με εκείνη του Χίτλερ λίγα χρόνια πριν από την κήρυξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο φιλομαθής αναγνώστης μπορεί να το διαπιστώσει ανοίγοντας τον υπολογιστή του στο Υou Tube και βάζοντας τη λέξη Χίτλερ.
δ) Η αξιοποίηση της οδηγίας του ιστορικού Θουκυδίδη, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται μαντική ικανότητα για να προβλέψουμε ποιες είναι οι προθέσεις του Ερντογάν. «Είναι αρκετή η ακριβής γνώση των γεγονότων που συνέβησαν στο παρελθόν, για να είμαστε σε θέση να προβλέψουμε εκείνα που θα συμβούν στο μέλλον, διότι η ανθρώπινη φύση δεν αλλάζει».  
Στις επόμενες γραμμές θα αναφερθούμε σε γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν και είναι όμοια με αυτά που συνέβησαν στην Κύπρο:
w Αρχίζουμε από το 1938 με την κατάκτηση της Τσεχοσλοβακίας από τον Χίτλερ. Αφορμή γι’ αυτήν την εξέλιξη αποτέλεσε η γερμανική μειονότητα των Σουδητών που υπήρχε στα σύνορα της Τσεχοσλοβακίας. Ο Χίτλερ εξαπέλυσε μια πρωτοφανή προπαγάνδα μέσα στη Σουδητία και στο εξωτερικό, ότι τάχα οι Σουδήτες Γερμανοί καταπιέζονται από την Τσεχοσλοβακία.
w Να θυμίσουμε την ομοιότητα της τουρκικής προπαγάνδας για τους Poor Turkish τη δεκαετία του ‘60.
w Με την ανοχή των Αγγλογάλλων και την ασφυκτική πίεση του Χίτλερ η Τσεχοσλοβακία αναγκάστηκε να παραδώσει αμαχητί τη Σουδητία στη Γερμανία στις 15/9/1938, με την ελπίδα να εξευμενίσει τη Γερμανία και να περισώσει την υπόλοιπη επικράτειά της. Ακολουθεί η Συμφωνία του Μονάχου 29/9/1938 με συντελεστές την Αγγλία με τον Τσάμπερλεν, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, γεγονός που ομοιάζει με τη δική μας συμφωνία της Ζυρίχης. Παρά τη συμφωνία του Μονάχου η Γερμανία στις 15/3/1939 καταλαμβάνει και την υπόλοιπη Τσεχοσλοβακία.  
Τα πιο πάνω περιστατικά ομοιάζουν με τις τουρκικές επιθέσεις εναντίον της Κύπρου, αρχίζοντας με τις Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου που είναι παρόμοιες με τη Συμφωνία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τουρκική Ανταρσία το 1963, όπου με την ενίσχυση της Τουρκίας οι Τουρκοκύπριοι κατόρθωσαν να ελέγξουν το 8% της Κύπρου, που είναι ανάλογο με την κατάκτηση της Σουδητίας της Τσεχοσλοβακίας από τους Γερμανούς. Η ολοκληρωτική κατάκτηση της Τσεχοσλοβακίας προσομοιάζει με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974. Να σημειωθεί ότι η γνωστή μέχρι πρότινος τουρκική κατοχική δύναμη των σαράντα χιλιάδων στρατιωτών έχει ενισχυθεί με πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς, που μπορούν να πλήξουν την Ελεύθερη Κύπρο μέχρι και την τελευταία της γωνιά. Να προστεθούν και τα ευάριθμα γερμανικά τεθωρακισμένα Leopard τελευταίας τεχνολογίας, που προστέθηκαν στο οπλοστάσιο του τουρκικού κατοχικού στρατού.
Οι προθέσεις της Τουρκίας είναι σαφείς. Με αυτήν την υπεροπλία η Τουρκία προτίθεται να καταλάβει όση ελεύθερη Κύπρο μας εναπέμεινε μέσα σε τριάντα έξι ώρες, επιχειρώντας τον «Αστραπιαίο πόλεμο», κατά την απομίμηση του Γερμανικού (Blitzkrieg), πριν προλάβουν να κινηθούν τα φιλικά προς την Κύπρο και την Ελλάδα κράτη.
Για τους πιο πάνω λόγους επιβάλλεται η αναβίωση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος με την Ελλάδα, άμεση αναβάθμιση της δύναμης του Κυπριακού Στρατού το συντομότερο δυνατόν με αντιαρματικά πυροβόλα τελευταίας τεχνολογίας, μικρού και μεγάλου βεληνεκούς και ό,τι άλλα σύγχρονα όπλα είναι αναγκαία. Επιβάλλεται η προσαρμογή της Εθνικής φρουράς και της εφεδρείας εις την αντιμετώπιση της τουρκικής τακτικής. Όμως το ισχυρότερο όπλο που μπορούμε να προτάξουμε είναι η Διπλωματία, με την προσπάθεια δημιουργίας συμμαχιών με τις Η.Π.Α., την εγγυήτρια Αγγλία, το Ισραήλ, τη Γαλλία και άλλες χώρες.
Συμπερασματικά, η Κύπρος και η Ελλάδα βρίσκονται στα πρόθυρα στρατιωτικής εισβολής από την Τουρκία. Επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων για την αποτροπή της τουρκικής απειλής ή, στην περίπτωση πολέμου, η αποτελεσματική άμυνα.