Παραδίδεται σήμερα στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της Αστυνομίας από την έρευνα που διενήργησε για τον αιφνίδιο θάνατο του 15χρονου Στυλιανού σε οικογενειακή φάρμα σε κοινότητα της Λευκωσίας. 
 
Οι έρευνες για τα αίτια θανάτου του μαθητή έχουν ολοκληρωθεί και ετοιμάστηκε σχετική έκθεση της Αστυνομίας με τα ευρήματά της. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η Αστυνομία δεν θα επιρρίπτει ευθύνες για το τι οδήγησε τον νεαρό στον θάνατο, όπως ήταν και οι αρχικές προθέσεις της, ύστερα και από τον διορισμό της Επιτρόπου Διοίκησης, Μαρίας Στυλιανού Λοττίδη, ως υπεύθυνης για να διενεργήσει έρευνα κατά παντός υπευθύνου. Ωστόσο, στον φάκελο της Αστυνομίας θα καταγράφονται λεπτομέρειες για τα όσα συνέβαιναν στη συγκεκριμένη οικογένεια, τις περιπτώσεις που κλήθηκε η Αστυνομία να παρέμβει για διάφορα περιστατικά και το περιβάλλον που ζούσε ο 15χρονος. Μετά την παράδοση του φακέλου που αφορά αιφνίδιο θάνατο, αναμένεται όπως γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να οριστεί θανατικός ανακριτής οποίος και θα ορίσει ακρόαση, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 15χρονου και αν υπάρχουν ευθύνες τρίτων. 
 
Η Αστυνομία πήρε καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του Στυλιανού, το σχολείο του, καθώς και από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που είτε παρακολουθούσαν τον ίδιο είτε την οικογένειά του. Επίσης παρέδωσε όλους τους φακέλους που αφορούν στην περίπτωση στην Επίτροπο Διοίκησης, για σκοπούς της δικής της έρευνας. Συγκεκριμένα παραχωρήθηκαν τέσσερις φάκελοι: Ένας της Αστυνομίας, ένας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ένας των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και ένας των Υπηρεσιών Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας. Ο μαθητής βρέθηκε νεκρός από τον πατέρα του στη φάρμα που διαθέτουν αρχές Σεπτεμβρίου και ο θάνατός του συγκλόνισε λόγω των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη. Η Αστυνομία είχε ανταποκριθεί αρκετές φορές σε περιστατικά που αφορούσαν την οικογένειά του, ενώ ο πατέρας του είχε καταδικαστεί σε μια περίπτωση σε φυλακή με αναστολή μετά από καταγγελία της συζύγου του.
 
Στο μεταξύ, η έρευνα της Επιτρόπου συνεχίζεται με τη λήψη εγγράφων και καταθέσεων από εμπλεκόμενους ώστε να σχηματιστεί πλήρη εικόνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε ο Στυλιανός, αλλά και του χειρισμού που έτυχε η συγκεκριμένη οικογένεια. Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η απάντηση που θα δοθεί στο ερώτημα αν υπήρξε επαρκής παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών για τη συγκεκριμένη οικογένεια ή όχι. Η έρευνα της Επιτρόπου θα πρέπει να συμπληρωθεί σε δύο μήνες και να παραδοθεί στην υπουργό Εργασίας που είχε ζητήσει και τη διεξαγωγή της.