Έρευνες πραγματοποιεί από το πρωί η Αστυνομία για εξακρίβωση των συνθηκών θανάτου άνδρα, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε απανθρακωμένο εντός οχήματος σε περιοχή στο Μοναγρούλι, της Επαρχίας Λεμεσού.
 
Αν και η ταυτότητα του νεκρού θα εξακριβωθεί επίσημα με τη μέθοδο DNA, εκτιμάται πως πρόκειται για Ελληνοκύπριο που ζούσε εκεί και στον οποίον ανήκει το αυτοκίνητο.
 
Το φλεγόμενο όχημα εντόπισε βοσκός τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ με την άφιξη της Αστυνομίας άρχισαν έρευνες για εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες.
 
Σε δηλώσεις του στη σκηνή, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως “η κατάσταση του πτώματος είναι τέτοια που δεν μπορεί να καθοριστεί η ταυτότητα του. Αυτό θα γίνει με τη μέθοδο DNA και επίσης τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του θα καθοριστούν μετά τη νενομισμένη νεκροτομή”.
 
Ερωτηθείς αν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, είπε πως “δεν έχει αποκλειστεί οτιδήποτε, αυτό θα γίνει με τη νενομισμένη νεκροτομή”.
 
Ο κ. Σωτηριάδης επιβεβαίωσε, τέλος, πως το αυτοκίνητο εντοπίστηκε δίπλα από καμίνι.
 
Αυτοψία στη σκηνή διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα, η οποία ερωτηθείσα κατά πόσο η στάση του σώματος του νεκρού δείχνει πως προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο, είπε πως “πιθανό να έγινε προσπάθεια να βγει από μπροστά”.
 
Υπέδειξε ακόμη πως πρέπει να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις και η νεκροτομή για να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Πηγή: philenews / KΥΠΕ