Θεματική συνάντηση με τίτλο Εκκλησία και ΛΟΑΤΙ: Δυνατότητες Αλληλοκατανόησης και Συνύπαρξης πραγματοποιεί η οργάνωση Accept- ΛΟΑΤΙ Κύπρου στις 3 Νοεμβρίου στις 18:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Λευκωσίας του Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus.

Επίσημος προσκεκλημένος της διάλεξης είναι ο γνωστός στα ΜΜΕ, θεολόγος κ. Θεόδωρος Κυριακού. Επίσης, λόγο θα εκφωνήσει κι ο ΛΟΑΤΙ θεολόγος Αντώνης Παπαγεωργίου. Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό την οποία θα συντονίζει η κα Άντρια Ανδρέου Ψυχολόγος-Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια.

Στόχος της θεματικής συνάντησης είναι η εύρεση εκείνων των συνιστώσων που θα καταστήσουν την Εκκλησία έτοιμη στο να δεχθεί στην αγκαλιά της τα ΛΟΑΤΙ άτομα που θέλουν να έχουν ένα χριστιανικό τρόπο ζωής χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν η να “θεραπευθούν”.
Πεποίθησή μας είναι ότι ο πόλεμος μεταξύ της ΛΟΑΤΙ κοινότητας και της Εκκλησίας δεν ωφελεί καμιά πλευρά κι ότι υπάρχει τρόπος αλληλαποδοχής και συμβίωσης μεταξύ των δυο πλευρών.

Η πιο πάνω συνάντηση αποτελεί την 1η θεματική συνάντηση μετά την κατάργηση/αναδιαμόρφωση των πολύχρωμων συναντήσεων που δρούσαν στο παρελθόν.
Από τώρα και στο εξής θα πραγματοποιούνται είτε θεματικές συναντήσεις (διάλεξη + ανοικτή συζήτηση), είτε βιωματικά εργαστήρια από τις ψυχολόγους της οργάνωσης και που θα αφορούν θέματα ψυχικής υγείας και ενδυνάμωσης των ΛΟΑΤΙ ατόμων.

Οι θεματικές συναντήσεις/βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε 2 μήνες και θ’ ανακοινώνονται από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το Newsletter και σύντομα από την ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Πηγή: philenews