Μία ώρα και είκοσι λεπτά κράτησε η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Associated Press τα βλέμματα των δύο ανδρών είναι «κρύα». Μετά τις καθιερωμένες φωτογραφίες στο γραφείο του Τούρκου προέδρου μπήκαν οι τουρκικές και οι αμερικανικές αντιπροσωπείες.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος – με εντολή Τραμπ – βρίσκεται στην Άγκυρα με σκοπό να πετύχει κατάπαυση πυρός στη Βόρεια Συρία. Μάλιστα η παρουσία Πενς στην τουρκική πρωτεύουσα έρχεται μόλις μία μέρα μετά την αποκάλυψη της επιστολής που έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (σ.σ. ο πρόεδρος των ΗΠΑ του έλεγε να μην κάνει τον σκληρό και να μην γίνεται ανόητος), αλλά και τον σάλο μετά την αποκάλυψη ότι ο τελευταίος πέταξε στα σκουπίδια την επιστολή του πρώτου.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη αρχικά κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να δει τόσο τον Αμερικανό αντιπρόεδρο όσο και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, και πως θα συναντούσε μόνο τον Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο λίγη ώρα μετά ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχτρετίν Αλτούν ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν κανονικά.

Πηγή: Philenews/ethnos.gr