Ο κ. Νεοφύτου αντί να ανησυχεί από τη διεθνή δυσφήμιση της Κύπρου από τις ενέργειες της κυβέρνησης και του Προέδρου στα θέμα των πολιτογραφήσεων επιχειρεί να μας νουθετήσει καλώντας μας να μην είμαστε «ενοχλητικοί», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
 
Σε γραπτή του δήλωση, απαντά στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι η χώρα δεν διασύρεται από τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και την απαίτηση της κοινωνίας να δώσει απαντήσεις ο Πρόεδρος για όσα κατηγορείται διεθνώς. Η χώρα διασύρεται από την αδιαφάνεια, την έλλειψη ελέγχου, την κατάχρηση και την εμπλοκή του Προέδρου και της οικογένειας του στην πώληση διαβατηρίων, που μετέτρεψαν ένα βοηθητικό για την χώρα μας επενδυτικό πρόγραμμα σε «αρπαχτή».
 
Και προσθέτει ότι ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου θεωρεί στα σοβαρά ότι η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο ΟΟΣΑ, η Κομισιόν, το Ευρωκοινοβούλιο, η Διεθνής Διαφάνεια, ο OCCRP, διεθνή πρακτορεία όπως το Ρόιτερς, ακόμα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει ο ΔΗΣΥ, έχουν πάρει γραμμή από το ΑΚΕΛ για να κατηγορούν τον Πρόεδρο; Ας μην υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου.
 
«Αντί να λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ότι αδικούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μπορεί απλά να τον συμβουλεύσει να δώσει απαντήσεις. Πόσο δύσκολο είναι να απαντήσει επιτέλους ο Πρόεδρος για τον Σαουδάραβα που πολιτογράφησε η κυβέρνηση; Χρησιμοποίησε ή όχι ο Νίκος Αναστασιάδης το αεροπλάνο του Σαουδάραβα για τις οικογενειακές του διακοπές στις Σεϋχέλλες; Πού επένδυσε ο Σαουδάραβας και πήρε κυπριακό διαβατήριο; Θυμάται ο Πρόεδρος τη Χάρτα Δεοντολογίας που απαγόρευε στα μέλη της κυβέρνησης του να δέχονται δώρα και φιλοξενία; Θυμάται ο Πρόεδρος ότι κάθε αξιωματούχος που θα παράβαινε την περιβόητη Χάρτα, όφειλε να υποβάλει την παραίτησή του;», σημειώνει ο κ. Κυπριανού και καλεί τους υπευθύνους να απαντήσουν και να μην επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.
 
Πηγή: Philenews