H Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσίας (SVR) δεν διαθέτει δεδομένα DNA που να επιβεβαιώνουν τον θάνατο του  Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους.

«Δεν έχουμε κανένα γενετικό υλικό που να επιτρέπει να επιβεβαιωθεί με 100% σιγουριά ότι έχει σκοτωθεί, αναφέρει ο επικεφαλής του Sergey Naryshkin του SVR.

Στις 27 Οκτωβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε σε αμερικανική επιχείρηση στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ISIS: Επιβεβαιώνει επίσημα τον θάνατο του Μπαγκντάντι και ανακοινώνει τον νέο αρχηγό

Στο μεσοδιάστημα  ο υπουργός Άμυνας και εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει καμία επίσημη επιβεβαίωση για τον θάνατο του Μπαγκντάντι.

Παρ’ όλα αυτά το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε τον θάνατό του.

Την προηγούμενη Κυριακή, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο Μπαγκντάντι εξουδετερώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις.

​Ο αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, αναφέροντας ότι ο  Μπαγκντάντι εγκλωβίστηκε σε ένα τούνελ και ανατίναξε τον εαυτό του. «Σκοτώθηκε σα σχολή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άσαντ: Δεν έχουμε επαρκείς αποδείξεις πως ο Μπαγκντάντι είναι νεκρός

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους ήταν υπό παρακολούθηση από το Πεντάγωνο για πολύ καιρό. Ο κ. Τραμπ επίσης ευχαρίστηκε στη Ρωσία, το Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία για την βοήθειά τους στην επιχείρηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, τα αμερικανικά αεροσκάφη πέταξαν σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο για να πραγματοποιήσουν επιδρομή εναντίον του Μπαγκντάτι.

Πηγή: philenews / sputniknews.gr