Ο «μαγικός» εικαστικός κόσμος της Σοφίας Καλογεροπούλου στην Alpha C.K. Art Gallery. 

Ένας εικαστικός «κόσμος μαγικός» ξεδιπλώνεται στα έργα της Ελληνίδας ναΐφ ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου, στην ατομική της έκθεση που φιλοξενεί η Alpha C.K. Art Gallery από τις 6 Νοεμβρίου. Τα έργα της είναι εμπνευσμένα από την παράδοση και το Βυζάντιο, από την belle epoque και τα παραμύθια, από τη φύση και τη μουσική – ειδικά από την όπερα, καθώς υπήρξε και η ίδια σολίστ του λυρικού θεάτρου.

Η Καλογεροπούλου είναι μια ευφάνταστη δημιουργός, που τα πυκνής δόμησης, πολύχρωμα και πολυφωνικά εικαστικά της έργα διηγούνται ιστορίες, ζωντανεύουν φανταστικούς, ουτοπικούς ήρωες, περιστατικά της μνήμης, της σουρεαλιστικής πραγματικότητας και του ονείρου.
Με τη ναΐφ τεχνοτροπία τους, τα έργα της μοιάζουν με μαγικά χαλιά που αιωρούνται σε έναν πολύχρωμο  κόσμο. Με εμφανή την επίδραση του έργου του μεγάλου Έλληνα ναΐφ ζωγράφου Θεόφιλου, αποτυπώνει επεισόδια της ελληνικής ιστορίας εντυπωμένα στη συλλογική μας μνήμη, τα οποία συνυπάρχουν σε ένα παραμυθένιο τοπίο, μεταξύ του ονείρου και της πραγματικότητας.
Διαφορετικοί χώροι και χρόνοι γεφυρώνονται ρυθμικά κι απροσδόκητα μέσα από τις εξωτικές και παράλληλα νοσταλγικές, αινιγματικά χιουμοριστικές αλλά και ποιητικά διαμορφωμένες φιγούρες της ζωγράφου. Η Σοφία Καλογεροπούλου υφαίνει μέσα από τα διαφόρων μεγεθών έργα της έναν υπερβατικό και παραδείσιο τόπο, όπου ανάμεσα σε θάλασσες και βουνά, εκκλησάκια και δρόμους, καθημερινότητες και πανηγύρια, το παρελθόν συναντάται με το παρόν και η Ανατολή με τη Δύση.
 
* Λευκωσία, Alpha C.K. Art Gallery, εγκαίνια Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 19:00, διάρκεια ως τις 16 Νοεμβρίου, Τρίτη – Παρασκευή 10:00–13:00 και 16:00-18:30, Σάββατο 10:00–13:00. Πληροφορίες τηλ. 22 751325, e-mail [email protected] και www.ackgallery.com.