To δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε αυλή οικίας μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ πάρτι γενεθλίων, τον περασμένο Απρίλιο, κατόπιν οδηγιών της Νομικής Υπηρεσίας.
Μιλώντας στον Active o εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και τη συλλογή του μαρτυρικού υλικού η Αστυνομία σε συνεργασία με την Νομική Υπηρεσία, κατέληξε στην απόφαση για άσκηση ποινικής δίωξη τεσσάρων προσώπων από 16- 18 ετών. Το αδίκημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι τέσσερις, αφορά την πρόκληση θανάτου από αμέλεια, κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα.
Αναφορικά με το μαρτυρικό υλικό που συνελέγη από πλευράς Αστυνομίας στο πλαίσιο της έρευνας, αυτό αφορά μαρτυρίες παρισταμένων προσώπων και άλλων, καθώς επίσης και βίντεο από το επίμαχο βράδυ. Μάλιστα μερικά από τα βίντεο έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου τα τέσσερα πρόσωπα αναμένεται εντός των ημερών να κατηγορηθούν γραπτώς και η υπόθεση θα καταχωρηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.
 
Κληθείς να σχολιάσει το ύψος της ποινής το οποίο επισύρει το αδίκημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι τέσσερις, ο κ. Ανδρέου είπε πως φθάνει μέχρι και τα τέσσερα χρόνια φυλάκισης. Αν και οι δυο εξ αυτών είναι ανήλικοι, εντούτοις, είναι νομικά υπεύθυνοι για τις πράξεις τους και δύναται σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι από το δικαστήριο να εκτίσουν ποινή φυλάκισης.
Από την πλευρά του ο ποινικολόγος Γιάννης Πολυχρόνης, εκπρόσωπος των ιδιοκτητών της οικίας όπου διεξήχθη το πάρτι κατά το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της 14η Απριλίου ο άτυχος Παναγιώτης, εξήγησε στο philenews, πως οι πελάτες του δεν φέρουν οποιαδήποτε νομική ευθύνη στην υπόθεση.
Όπως ανέφερε, ο κ. Πολυχρόνης,  ο πατέρας του εορτάζοντα, ετοίμασε φαγητό για τα γενέθλια του παιδιού του και ακολούθως αποχώρησε από το σπίτι μεταβαίνοντας σε γειτονική οικία από τις 8 μέχρι και τις 12 το βράδυ, χρόνο κατά τον οποίο ήταν προγραμματισμένη η διάρκεια του πάρτι.
 
Ο ίδιος μάλιστα δεν είχε φροντίσει να υπάρχουν αλκοολούχα ποτά στο σπίτι για το σκοπό του πάρτι  ωστόσο οι νεαροί εντόπισαν αλκοολούχα ποτά στα οποία υπήρχαν στο σπίτι.  Μάλιστα έθεσε το ερώτημα εάν η νομοθεσία θα έπρεπε να ρυθμίζει την επίβλεψη πάρτι γενεθλίων παιδιών 16 ετών και άνω όταν έχουν πρόσβαση σε αλκοόλ σε καφετέριες και νυχτερινά μαγαζιά.
Ο κ. Πολυχρόνης, αναφερόμενος στα γεγονότα της υπόθεσης, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να εξεταστεί το γεγονός ότι τα πρόσωπα αυτά, ενθάρρυναν τον 16χρονο Παναγιώτη στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ καθώς, όπως υποστηρίζει δεν το χορηγήθηκε αλκοόλ υπό πίεση. Ωστόσο δεν παραγνώρισε το γεγονός ότι ο 16χρονος ήταν θύμα bullying, σύμφωνα μάλιστα και με βίντεο που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.   
Αναφορικά με τη χορήγηση αλκοόλ από ανήλικο σε ανήλικο ο κ. Πολυχρόνης παρέπεμψε σε σχετική νομολογία, που αφορά χορήγηση ναρκωτικών από τοξικομανή σε τοξικομανή όπου δεν έγινε κατορθωτό να στοιχειοθετηθεί αδίκημα πρόκλησης θανάτου συνεπεία αλόγιστης και απερίσκεπτης πράξης.
 
Υπογράμμισε δε ότι τίθενται σοβαρά ερωτήματα γενικότερα στο ζήτημα της χορήγησης αλκοόλ σε ανήλικους καθώς η ισχύουσα νομοθεσία ρυθμίζει μόνο τα ζητήματα πώλησης αλκοόλ σε πρόσωπα κάτω των 17 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο άτυχος Παναγιώτης βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Απριλίου και εντοπίστηκε στην αυλή οικίας όπου διεξαγόταν το πάρτι γενεθλίων συνομήλικου του.
Κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του, η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, διαπίστωσε ότι ο θάνατος του οφείλεται σε ασφυξία, συνεπεία εισρόφησης εμεσμάτων.