Προ εκπλήξεως βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες αρκετοί κάτοικοι της Λευκωσίας που αντίκρισαν εξώδικα στους ανεμοθώρακες των οχημάτων τους. Ιδιαίτερα στην περιοχή Στροβόλου, τα πρόστιμα πέφτουν αβέρτα με τους οδηγούς να αντιδρούν και να στέλνουν επιστολές στην Αστυνομία.
Όλα τα εξώδικα αναγράφουν ότι ο οδηγός υπέπεσε στο τροχαίο αδίκημα της παρακώλυσης της κυκλοφορίας και καλούνται οι επηρεαζόμενοι να καταβάλουν πρόστιμο 50 ευρώ. Αυτό που προκάλεσε τις μεγαλύτερες αντιδράσεις προέρχεται από οδηγούς που δεν πάρκαραν σε πεζοδρόμια, ή κίτρινη γραμμή ή σε στροφή. Ο «Φ» επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της Τροχαίας Λευκωσίας, Στέλιο Παναγίδη, ο οποίος ανέφερε ότι όλα τα εξώδικα εκδίδονται μετά από καταγγελίες πολιτών και δεν αφορά γενική οδηγία για καταγγελία όλων όσων παρκάρουν παράνομα. Όπως εξήγησε, είχαμε καταγγελία από οδηγό μικρού λεωφορείου στην παλιά Λευκωσία, ότι αδυνατούσε να περάσει από δρόμους παρά τα λουτρά της Εμερκές, επειδή οδηγοί είχαν σταθμεύσει κατά τέτοιο τρόπο που δεν επέτρεπαν τη διέλευση λίγο μεγαλύτερων οχημάτων. 
 
Ο ίδιος αναφέρθηκε σε περίπτωση στην οδό Στασίνου στον Στρόβολο όπου οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν επειδή καταγγέλλονται καθώς σταθμεύουν έξω από την πολυκατοικία που διαμένουν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μέλη της Τροχαίας είχαν καταγγείλει έναν πατέρα και την κόρη του για το ίδιο αδίκημα. Ο κ. Παναγίδης πρόσθεσε ότι από την ημέρα που σκοτώθηκε ένα πρόσωπο με ειδικές ανάγκες που καθόταν σε τροχοκάθισμα στην Παλλουριώτισσα, η Τροχαία λαμβάνει κάθε μέρα καταγγελίες για οδηγούς που σταθμεύουν τα οχήματά τους παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία, γι’ αυτό και λαμβάνονται μέτρα.
 
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν ένα όχημα και μόνο που βρίσκεται σταθμευμένο σε δρόμο τότε παρανομεί και σημείωσε πως υπάρχουν οδηγοί που σταθμεύουν έξω από ένα περίπτερο ή ένα φούρνο παρακωλύοντας την κυκλοφορία, ενώ στα 50 μέτρα υπάρχει ανοικτό οικόπεδο που θα μπορούσαν να σταματήσουν χωρίς να εμποδίζουν κανένα. 
 
Ο «Φ» επικοινώνησε για το θέμα και με τον διευθυντή του Τμήματος Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας, Γιάννη Γεωργίου, ο οποίος είπε ότι οι μόνες οδηγίες που δόθηκαν παγκύπρια αφορούν στο θέμα της στάθμευσης σε θέσεις ΑΜεΑ σε πολυκατοικίες.