Ορατός είναι ο κίνδυνος της εργατικής αναταραχής στην ξενοδοχοβιομηχανία. Επικρατεί μια παγωμένη ατμόσφαιρα και οι δύο πλευρές -ξενοδόχοι και συντεχνίες- αναμένουν από την υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου να βρει λύσεις. Διευκρινήσεις και πάλι διευκρινήσεις ζητούν ξενοδόχοι και συντεχνίες πάνω σε σημεία του γραπτού υπομνήματος που τους απέστειλε η υπουργός.
 
Αν και οι δύο πλευρές τηρούν σιγή ιχθύος για τις ενστάσεις που έχουν, εντούτοις επειδή πρόκειται για μια εύθραυστη συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά από πολύωρο εγκλεισμό τους σε ξενοδοχείο και ένα σκληρό πάρε-δώσε, θεωρείται ιδιαίτερα αξιοσημείωτη (και ανησυχητική) αυτή η αναμονή. 
 
Όπως και την πρώτη φορά που η υπουργός βρήκε την χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές, έτσι και τώρα, ξενοδόχοι και συντεχνίες αναμένουν από την υπουργό να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να βρει λύσεις. Η υπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά της μέχρι στιγμής, ενώ διαμηνύει ότι το κείμενο της συλλογικής σύμβασης θα τύχει νομοτεχνικού ελέγχου προκειμένου να διασκεδάσει τις όποιες ανησυχίες. 
Παράλληλα, η κ. Αιμιλιανίδου άνοιξε ένα νέο κύκλο συναντήσεων και επαφών με τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η υπουργός είχε χθες συνάντηση με τις συντεχνίες των εργαζομένων, ενώ το επόμενο διάστημα θα συναντηθεί και με τους ξενοδόχους προκειμένου να συζητήσει δια ζώσης τις ενστάσεις που έχουν πάνω σε σημεία της συλλογικής σύμβασης. 
Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι οι ηγεσίες και των δύο πλευρών δεν έχουν πολεμική διάθεση, δηλαδή, δηλώνουν ότι δεν είναι αυτοσκοπός το «τουμπάρισμα» της σύμβασης. Ωστόσο, διαμηνύουν ότι ανησυχούν για κάποιες πρόνοιες. Επομένως, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι έπειτα από τις διευκρινίσεις που θα πάρουν από την υπουργό, το νερό θα κυλήσει στο αυλάκι και η σύμβαση θα υπογραφεί κανονικά το επόμενο διάστημα.