Μπορεί σήμερα να τσακώνονται οι δήμαρχοι για τις συγχωνεύσεις των δήμων και για το ποιος θα επικρατήσει έναντι του άλλου, ποιο κόμμα θα τραβήξει τα κάρβουνα κοντά του, ποιος δήμος θα κερδίσει τα περισσότερα, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι κάποτε ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, άλλαξε επί χάρτου τα σύνορα Λευκωσίας – Στροβόλου για να διορίσει δήμαρχο της πρωτεύουσας τον Λέλλο Δημητριάδη.
 
Αναζητήσαμε τον κ. Δημητριάδη, ο οποίος ωστόσο για λόγους υγείας δεν ήταν σε θέση να μας εξιστορήσει το τι συνέβη, κάτι το οποίο έπραξε ο γιος του Αχιλλέας Δημητριάδης. Ερωτηθείς ανέφερε πως το 1970 ο Μακάριος κάλεσε τον Λέλλο Δημητριάδη και του είπε, «θα σε κάνω δήμαρχο Λευκωσίας». Ο Λέλλος είπε μεν εντάξει, αλλά γνώριζε πως η πρόταση/απόφαση του Μακαρίου δεν μπορούσε να υλοποιηθεί δεδομένου ότι αυτός διέμενε εντός των ορίων του Στροβόλου, αλλά όταν επανήλθε ο Μακάριος για το ίδιο θέμα, ο Λέλλος Δημητριάδης του είπε, «εντάξει Μακαριότατε, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα».
 
Ο Μακάριος ρώτησε πού έγκειτο το πρόβλημα, οπόταν ο Λέλλος Δημητριάδης του εξήγησε πως η οδός Ευρώπης στην οποίαν διέμενε ενέπιπτε στον Στρόβολο και όχι στη Λευκωσία. Η Λευκωσία από τον Στρόβολο διαχωριζόταν από την οδό Κένεντι και ο Λέλλος Δημητράδης «έκοψε» εκτός Λευκωσίας. 
 
Αφού ενημερώθηκε ο Μακάριος είπε στον Λέλλο ότι τα σύνορα της Λευκωσίας μεταφέρονται στην οδό Ρήγα Φεραίου, οπόταν η οικία του Λέλλου Δημητριάδη βρέθηκε στη Λευκωσία και κατά συνέπεια δικαιούτο να διοριστεί δήμαρχος της πρωτεύουσας.
 
Ο Λέλλος Δημητριάδης διοριζόταν μέχρι το 1986, οπόταν διεξήχθησαν εκλογές για ανάδειξη δημάρχων. Ο κ. Δημητριάδης εκλεγόταν και παρέμεινε δήμαρχος Λευκωσίας μέχρι το τέλος του 2001.
 
Ο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης θεωρεί πως ο Μακάριος διόρισε δήμαρχο Λευκωσίας τον Λέλλο Δημητιάδη (ο οποίος διετέλεσε κoιvoβoυλευτικός Εκπρόσωπoς τoυ Πατριωτικoύ Μετώπoυ) επειδή σε ομιλία του στις 14/1/1968 είχε αναφέρει: «Να εννοήσωμεν ότι οφείλομεν να οικοδομήσωμεν μίαν Κύπρον διά τους Κυπρίους». Σημειώνεται ότι, στις 14.5.1968 ως κoιvoβoυλευτικός Εκπρόσωπος τoυ Πατριωτικoύ Μετώπoυ (τότε) ο Λέλλος Δημητριάδης είχε διακηρύξει τηv υπoστήριξη τoυ κόμματoς στην υπoψηφιότητα Μακαρίoυ για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.