Είναι με πολλή αγανάκτηση και πικρία, μαζί με πόνο ψυχής, που αναγκάζομαι να δημοσιεύσω την επιστολή μου αυτή. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, όπως συνηθίζω πάντοτε, εκκλησιάστηκα στην εκκλησία Αγίου Προκοπίου στο Μετόχι του Κύκκου.

Στάθμευσα το αυτοκίνητό μου έξω από την εκκλησία κατά μήκος της εκκλησίας του Κύκκου, όπου ήσαν σταθμευμένα δεκάδες αυτοκίνητα εκκλησιαζομένων. 

Σημειώστε είμαι πρόσφατα εγχειρισμένος στο δεξί μου πόδι και η μετακίνησή μου γίνεται με στήριξη σε μπαστούνι. Στις 10:05 όταν τελείωσε η θεία λειτουργία, με έκπληξή μου είδα επικολλημένο στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου μου πρόστιμο της Αστυνομίας για παράνομη στάθμευση. Το ίδιο συνέβη και με τα άλλα αυτοκίνητα. Θεωρώ την ενέργεια αυτή της Αστυνομίας άστοχη, άδικη και αδικαιολόγητη. Πού είναι ο σεβασμός προς την εκκλησία; Σε τι παρανόμησαν οι καημένοι οι εκκλησιαζόμενοι; Μήπως θέλουμε να σταματήσει ο κόσμος να εκκλησιάζεται; Ανδρέας Ε.. συνταξιούχος

 

Το Μετόχι του Κύκκου όπως και η εκκλησία του Αγίου Προκοπίου που βρίσκεται εκεί εμπίπτουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Έγκωμης, ο οποίος, όπως πληροφορούμαστε, δεν ασκεί τροχονομικό έλεγχο τις Κυριακές και ουδέποτε καταγγέλλει εκκλησιαζόμενους που πιθανότατα σταθμεύουν παράνομα έξω από εκκλησίες, σε ώρες που δεν παρακωλύουν την κυκλοφορία, όπως ίσως είναι οι πρωινές της Κυριακής.

Για διερεύνηση των όσων αναφέρει ο αναγνώστης μας, αποταθήκαμε στο γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, το οποίο μας παρέπεμψε στον Γιαννάκη Γεωργίου, υπεύθυνο τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας, ο οποίος μας υποσχέθηκε να προβεί σε σχετική διερεύνηση και να μας ενημερώσει.

Όντως, λίγο αργότερα, αφού διερεύνησε το θέμα, μας πληροφόρησε ότι η Αστυνομία δεχόταν τελευταία πολλά τηλεφωνήματα από πολίτες, οι οποίοι υποστήριζαν ότι με τις παράνομες σταθμεύσεις έξω από το Μετόχι Κύκκου, δημιουργείται αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου δυστυχήματος. Από επιτόπιο έλεγχο που έγινε, όντως διαπιστώθηκε από την Αστυνομία ο αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου και έτσι προειδοποιήθηκαν οι οδηγοί να μην σταθμεύουν εκεί. Τα εξώδικα εκδόθηκαν αργότερα και μόνο σε όσους συνέχιζαν να παρανομούν. «Η ασφάλεια είναι υπεράνω όλων των προτεραιοτήτων μας», τόνισε.