Το αεροδρόμιο Πάφου υποδέχθηκε σήμερα τον υπ’ αριθμό τρία εκατομμύρια επιβάτη για τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για ένα μοναδικό ρεκόρ που πρώτη φορά καταγράφεται από την πρώτη μέρα που λειτούργησε αεροδρόμιο στην Πάφο, το 1983, μέχρι σήμερα.
 
Ο σημαδιακός αυτός αριθμός γιορτάσθηκε σε ειδική τελετή που οργάνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων, Hermes Airports, στην παρουσία του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, της Επάρχου Πάφου, Μαίρης Λάμπρου, των τουριστικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων της επαρχίας.
Σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της εταιρείας, Ελένη καλογήρου, επεσήμανε ότι αυτά τα 3 εκατομμύρια επιβάτες είναι κάτι παραπάνω από μια απλή στατιστική. Είναι η απτή απόδειξη μιας σταθερά ανοδικής πορείας που το αεροδρόμιο Πάφου καταγράφει με υποδειγματικό τρόπο την τελευταία δεκαετία, τόνισε.
 
«Ως Hermes Airports, πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή στις προοπτικές του διεθνούς αερολιμένα Πάφου και κατ’ επέκταση της ευρύτερης περιοχής στις δυτικές  ακτές της Κύπρου, είδαμε ενωρίς τις  πολλές προοπτικές, που με την σωστή αξιοποίηση, θα μπορούσαν να συμβάλουν ουσιαστικά, και όχι απλώς συμπληρωματικά, στην ανάδειξη της Κύπρου ως ολόχρονου προορισμού», επεσήμανε. « Για αυτό και, μετά την ανάληψη της διαχείρισής των αερολιμένων της Κύπρου, το 2006, επενδύσαμε 127 εκατομμύρια ευρώ, αποκλειστικά για τη δημιουργία νέων υποδομών και νέου κτηρίου επιβατών στο αεροδρόμιο Πάφου.
 
Το 2008 παραδώσαμε, εντός του συμφωνημένου χρόνου και προϋπολογισμού, τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που μας περιβάλλουν και πλέον, έντεκα χρόνια μετά, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Πάφου έχει αυξηθεί από τα 1,7 εκατομμύρια στο τέλος του 2008, στα 3 εκατομμύρια σήμερα».
 
Η επικεφαλής της Hermes Airports  τόνισε επίσης ότι την τρέχουσα χειμερινή περίοδο έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια από το αεροδρόμιο Πάφου, με την προσθήκη μεταξύ άλλων νέων προορισμών προς Βηρυτό, Κατοβίτσε και Μάλτα και την επανέναρξη του δημοφιλούς δρομολογίου προς την Αθήνα, αλλά και με δεδομένη την προσθήκη οχτώ εβδομαδιαίων πτήσεων ή 100.000 θέσεων προς τα γερμανικά αεροδρόμια από την ερχόμενη θερινή περίοδο, Απριλίου – Νοεμβρίου 2020.