ΘΑ ήταν – απλώς – ιλαροτραγικό το φαινόμενο αυτής της επιμονής των αμετανόητων Ανανιστών και των κολλημένων μυαλών τους στις ανάποδες στροφές.

Από το σκανδιναβικό σύνδρομο:

– Έκαμαμεν τζιαι εμείς πολλά!

και το σχιζοφρενικό:

– Δεν φταίει η Τουρκία!…

(ξαν)ακούεται – μονίμως – και το μέγα ψευδολόγημα της τουρκικής προπαγάνδας:

– Οι σουλτάνοι της Άγκυρας δεν θα … εξαγριώνονταν σε τόσες αυθαιρεσίες και όλα θα ήταν μέλι – γάλα, αν είχαμε αποδεχτεί το Σχέδιο Χάνεϊ.

Ακόμη και αν δεν είχαν αποκαλυφθεί στο διάστημα που παρήλθε, οι … σχεδιασμοί του Σχεδίου, με τη δήλωση του Ντ. Φριντ («το Σχέδιο Ανάν υπήρξε το δώρο μας προς την Τουρκία») και την κυνική ομολογία του Ντ. Χάνεϊ («υπήρξαμε απερίσκεπτα γενναιόδωροι προς την Τουρκία»)

πάλιν ανάποδος θα ήταν ο … (παρα)συλλογισμός, δηλαδή:

– Εάν οι σκοτεινοί καθοδηγητές και ανάδοχοι της σουλτανικής Τουρκίας, παρότι απέτυχαν να αυτοδιαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να μετατραπεί σε βρετανο-τουρκικό προτεκτοράτο – αντίθετα, έχει λόγο και φωνή στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια – συνεχίζουν να αμολούν σχοινί στις τουρκικές αυθαιρεσίες, πόσο προκλητικότερα θα συμπεριφέρονταν εάν πετύχαιναν – στην πραγματικότητα και όχι στις φαντασιώσεις τους – να καταστήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία … Εκλιπούσα!

Να το ξαναπούμε, χωρίς ελπίδα να συνειδητοποιήσουν οι μεταφορείς τόσων … αχώνευτων, το μέγεθος της … υπέρβασής τους στα εσκαμμένα.

Με τόσους αμετανόητους να στελεχώνουν την πέμπτη φάλαγγα, πώς να μην αποθρασύνεται άχρι … παροξυσμού ο Τούρκος Σουλτάνος και οι … ακόλουθοί του;

(Άκου: «Δεν φταίει η Τουρκία»!…)