Συνέντευξη στον Σωκράτη Ιωακείμ 

Πόσο απαιτητική είναι η θέση του CEO για μία εταιρεία όπως την Trust Insurance;

Η θέση του CEO, οποιασδήποτε Εταιρείας είναι θέση κλειδί για την επιτυχία της. Για μια Εταιρεία όπως η Trust Insurance Cyprus, η οποία βασίζεται στον εαυτό της, δηλαδή στις δικές της ικανότητες, γνώσεις, συμπεριφορές, αξίες και όχι σ’ αυτές που πηγάζουν από άλλους όπως πχ μια Τράπεζα, οι απαιτήσεις από τη θέση του CEO είναι ακόμα πιο βαρύνουσες.

Ως Trust καθορίζουμε τη δική μας στρατηγική και ο στόχος μας είναι να διαφοροποιούμαστε από την αγορά προσφέροντας πολύ περισσότερα από αυτά που ίσως να πιστεύει κάποιος ότι χρειάζεται.

Η καινοτομία είναι μέρος του οράματος της Εταιρείας, όπως και η υπεροχή σε ότι αφορά στον πελατοκεντρικό χαρακτήρα της Εταιρείας και στην Εξυπηρέτηση. Ο πελάτης βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των ενεργειών μας και κάθε κριτική, ακόμα και κακόπιστη, είναι καλοδεχούμενη. Αυτό για εμάς λειτουργεί πολύ θετικά αφού βρισκόμαστε συνεχώς σε μια κίνηση (αυτό)βελτίωσης. Θέτουμε νέες προκλήσεις και επιζητούμε πάντα το καλύτερο σε ότι και εάν είναι αυτό που κάνουμε.

Κρατώντας τον πήχη ψηλά έχουμε καταφέρει να είμαστε «Ασφαλιστική Επιλογής» (Insurer of Choice). Οι πελάτες επιλέγουν να ασφαλίζονται μαζί μας. Δεν τους υποχρεώνει κανείς.

Η διατήρηση του πήχη ψηλά, και η συνεχής εγρήγορση είναι ίσως και η πιο απαιτητική πτυχή της δουλειάς του CEO. Αυτό όμως καθορίζει και την επιτυχία. Η Trust έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες. Η πιο σημαντική είναι οι σχέσεις που δημιουργεί με όλους τους συντελεστές της. Τους Ασφαλιστικούς Πράκτορες οι οποίοι εμπιστεύονται την Εταιρεία, το προσωπικό που επιζητεί να κτίσει την καριέρα του, και τους πελάτες που απολαμβάνουν το καλύτερο προϊόν στην αγορά, την καλύτερη εξυπηρέτηση, και την ευκολία του μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Ποιο είναι το πρόγραμμα οι προτεραιότητες και οι στόχοι του CEO της Trust insurance;

Σταθερός στόχος και προτεραιότητα αποτελεί η συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της Εταιρείας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την ενδυνάμωση των τριών πυλώνων πάνω στους οποίους βασίζει την επιτυχία της η TRUST.

Πρωτίστως η διατήρηση και ενδυνάμωση της προϊοντικής υπεροχής που χαρακτηρίζει τ’ ασφαλιστήρια της TRUST. Διαφοροποιούμενη από τον ανταγωνισμό, η TRUST έχει αναπτύξει πολυασφαλιστήρια κατά παντός κινδύνου που επιτρέπουν στον κάτοχο του συμβολαίου να χαίρει κάλυψης για κάθε πιθανή ατυχηματική ζημιά (πλην ρητώς δηλωμένων εξαιρέσεων). Ταυτόχρονα φροντίζει να διασφαλίζει το βέλτιστο δυνατό για τους πελάτες της προσφέροντας ασφαλιστικές λύσεις στη βάση εξειδικευμένης και εξατομικευμένης ανάλυσης αναγκών.

Εξίσου σημαντικό είναι η περαιτέρω εξέλιξη του επιπέδου εξυπηρέτησης που παρέχει η TRUST σε κάθε σημείο επαφής με την Εταιρεία. Αυτό εξυπακούει μεταξύ άλλων ξεκάθαρους όρους χωρίς μικρά γράμματα, γρήγορη και δίκαιη διευθέτηση απαιτήσεων και σεβασμό στις δυνατότητες αποπληρωμής του κάθε πελάτη με εξατομικευμένα πλάνα καταβολής ασφαλίστρου.

Την ίδια στιγμή, η TRUST πιστή στον πελατοκεντρικό της χαρακτήρα, επενδύει στην εξέλιξη της διαδικτυακής της παρουσίας προς όφελος συνεργατών και πελατολογίου. Ήδη έχει φροντίσει να βρίσκεται εκεί που τη χρειάζεται, όπως τη χρειάζεται ο πελάτης και ο ασφαλιστής: online. Αν και τα σπουδαία έπονται…

Σ’ ένα διαφορετικό επίπεδο στόχων, ως CEO της Trust κρατώ πάντα ψηλά στην ατζέντα τη διατήρηση της ανθρώπινης διάστασής της Εταιρείας τόσο ως εργοδότης (με τρεις διεθνείς πιστοποιήσεις) όσο ως συνεργάτης, αλλά και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας με εσωτερικές και εξωτερικές θεσμοθετημένες διαδικασίες και δράσεις.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο ασφαλιστικός τομέας;

Μια από τις προκλήσεις είναι σίγουρα η μετάβαση στην online εποχή και αυτό γιατί η ασφάλιση είναι μια απόλυτα ανθρώπινη διαδικασία η οποία απαιτεί διαπροσωπική επαφή. Είμαι βέβαιος όμως ότι η TRUST και το δίκτυο συνεργατών της θα δαμάσει και αυτό το κύμα όπως έκανε και με άλλα στο παρελθόν.

Μια άλλη πρόκληση, είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της υποασφάλισης συνεπεία των πληθωριστικών πιέσεων που δέχονται τα νοικοκυριά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ν΄αντιληφθούμε όλοι ότι η ορθή ασφάλιση δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασική ανάγκη, και να μην πέφτουμε στην παγίδα του «οικονομικού». Ας μη ξεχνάμε ότι πολλές φορές το φθηνό πληρώνεται ακριβά, και στην ασφάλιση δεν χωράνε εκπτώσεις.

Μια άλλη πρόκληση αφορά στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στο DNA των ασφαλιστικών Εταιρειών. Μια ασφαλιστική δεν είναι μια επιχείρηση. Είναι οργανισμός που πρέπει ν΄αφήνει ένα πράσινο αποτύπωμα τόσο περιβαλλοντικά όσο κοινωνικά αλλά και επιχειρησιακά. Αυτό αντιλαμβάνεται η Trust και προς αυτή την κατεύθυνση οδεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πώς οραματίζεται το αύριο στον ασφαλιστικό τομέα ο CEO της Trust insurance;

Μια αρμονική συνύπαρξη της ανθρώπινης επαφής και της τεχνολογίας προς όφελος όλων. Όπου τα προϊόντα και υπηρεσίες θα είναι απόλυτα εξατομικευμένες στις ειδικές ανάγκες του κάθε ασφαλιζομένου. Όπου κανείς δεν θα φοβάται ή να βρίσκεται εκτεθειμένος σε περίπτωση επέλευσης κινδύνου.

Όσο για τις ίδιες τις ασφαλιστικές Εταιρείες, βλέπω να μετεξελίσσονται σε πρότυπους οργανισμούς προσφοράς υπηρεσιών που θα ξεπερνούν τα στενά όρια της ασφάλισης και θα αφήνουν ένα σημαντικό αποτύπωμα στο επιχειρείν και την κοινωνία.

Πώς κλείνει η φετινή χρονιά για την εταιρεία σας; Πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει;

Εξαιρετικά! Οι στόχοι όχι απλώς επιτεύχθηκαν αλλά, ξεπεράστηκαν, οπόταν για ακόμα μια χρονιά η Trust θέτει τον πήχη ψηλότερα απ’ ότι ίσως να τολμούσε κάποιος άλλος. Με τα μανίκια ήδη σηκωμένα, εργαζόμαστε προς την επίτευξη των νέων στόχων που τέθηκαν.

Tι καινούρια ασφαλιστικά προϊόντα θα προσφέρετε στο προσεχές μέλλον;

Η Trust προχωρεί σε συνεχείς αναβαθμίσεις των ασφαλιστικών της προϊόντων, δίνοντας έμφαση στα πολυασφαλιστήρια κατά παντός κινδύνου, που αποτελούν την πιο περιεκτική μορφή ασφάλισης και την ιδανικότερη λύση για τον σύγχρονο άνθρωπο αλλά και επαγγελματία. Παράλληλα, έχει πρόσφατα συστήσει στην αγορά το πρότυπο ασφαλιστικό προϊόν Cyber Risk Insurance που απευθύνεται σε πρώτη φάση σε κάθε επαγγελματία που επιζητεί την ασφαλή και απρόσκοπτη παρουσία του στο περιβάλλον της νέας εποχής όπου βασιλεύει το διαδίκτυο. Σύντομα θα είμαστε σε θέση ν΄ ανακοινώσουμε και νέα προϊόντα.