To Top
00:03 Τετάρτη
18 Ιουλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
«Αρρωστημένες ορέξεις» είχε η υπάλληλος της Σχ. Εφορείας
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ «Αρρωστημένες ορέξεις» είχε η υπάλληλος της Σχ. Εφορείας
Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοεμβρίου 2017, 8:16 μμ

Στην ευθυνοφοβία των καθ’ ύλην αρμοδίων καθώς και στην κυβερνητική ατολμία οφείλεται το απαράδεκτο και καταδικαστέο από κάθε άποψης γεγονός, να εργάζεται εδώ και 11 μήνες σε σχολική μονάδα και να βρίσκεται ανάμεσα σε παιδιά, γυναίκα υπάλληλος Σχολικής Εφορείας, η οποία, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, είχε ενεργό εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή στην κατ’ επανάληψη σεξουαλική εκμετάλλευση-κακοποίηση ανήλικης.

Μετά την αποκάλυψη από τον «Φ» της επιστολής του προέδρου της εν λόγω Σχολικής Εφορείας, ότι δεν νομιμοποιείται να την απομακρύνει από τα καθήκοντά της, διότι δεν καταδικάστηκε, ούτε εκκρεμεί καταγγελία εναντίον της, την Παρασκευή, ήταν η σειρά του Υπουργείου Παιδείας να σηκώσει τα χέρια, υποδεικνύοντας ότι μόνο η Σχολική Εφορεία μπορεί να την παύσει που είναι ο εργοδότης της. Γεγονός που επιβεβαίωσε με γνωμάτευση της η Νομική Υπηρεσία. Αποτέλεσμα, να φορτώνουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για λήψη της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η εμπλοκή της υπαλλήλου της Σχολικής Εφορείας καταγράφεται στην καταδικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, που εξέδωσε στις 23/12/2016 εναντίον του συζύγου της, στον οποίον επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων για σεξουαλική εκμετάλλευση της ανήλικης.

Η καταδικαστική απόφαση είναι άκρως αποκαλυπτική και σε ό,τι αφορά την ανάμειξη αυτής της γυναίκας στην υπόθεση, που παραδόξως δεν συμπεριλήφθηκε στο κατηγορητήριο παρά μόνο ο σύζυγός της, παρόλο που και οι δύο τους έκαναν πλύση εγκεφάλου στην ανήλικη και επιδίδονταν σε ψυχολογικό εκβιασμό.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι ανατριχιαστικές, προκαλούν οργή, και συνάμα επιβεβαιώνουν και τις δικές της αρρωστημένες πράξεις και ενέργειες, που καθιστούν την παρουσία της σε σχολική μονάδα, ως άκρως επικίνδυνη. Μάλιστα, η ίδια είχε το θράσος να παρουσιαστεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο σχολείο, σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Παρακάτω, παραθέτουμε αποσπάσματα από την απόφαση του δικαστηρίου, που δεν δημοσιοποιήθηκε, μέσα από την οποία αποκαλύπτεται η εμπλοκή, η συνέργεια και η συμμετοχή της υπαλλήλου της Σχολικής Εφορείας στην κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης.

Ειδικότερα, στη δικαστική απόφαση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η ΧΧΧ ηλικίας 12 ετών, είχε ξεκινήσει μαζί με τη φίλη της ΧΧΧ να επισκέπτεται το σπίτι του κατηγορούμενου, προφανώς, γιατί η σύζυγός του ΧΧΧ, τους έδινε περισσότερη σημασία από τους γονείς τους.

» Οι επισκέψεις αυτές αρχικά ξεκίνησαν με το να παίζουν χαρτιά, η ΧΧΧ (σ.σ. υπάλληλος της Σχολικής Εφορείας), ο κατηγορούμενος και οι δύο ανήλικες, όμως, στην πορεία, πήραν μια θλιβερή τροπή.

» Για λόγους που μόνο η σύζυγος του κατηγορούμενου γνωρίζει, είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί την ΧΧΧ ηλικίας 12 ετών, τότε, για να διαπιστώσει αν της ήταν πιστός ο σύζυγός της, αλλά και για να διεγείρει ερωτικά τον σύζυγο της.

» Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της ΧΧΧ και λόγω της παιδικής αφέλειας που χαρακτηρίζει παιδιά εκείνης της τρυφερής ηλικίας, αρχικά την είχε βάλει να του τηλεφωνά (σ.σ. του συζύγου της) και να του λέει γλυκόλογα για να δει η ίδια αν θα πέσει ο σύζυγός της στην παγίδα.

» Όμως, δεν αρκέστηκε εκεί και ενέπλεξε ένα παιδί μιλώντας του για τα ερωτικά της θέματα και πιέζοντας για να συμπεριφέρεται ως ερωτευμένη. (…)

Έκαμψε τους ενδοιασμούς της ανήλικης, απειλώντας την, ότι θα έλεγε στους γονείς της αυτά που η ίδια την είχε βάλει να κάνει, ενώ ο κατηγορούμενος είχε αρχίσει να την πολιορκεί, λέγοντας της ότι είναι ερωτευμένος μαζί της και να την απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει αν δεν έχει σεξουαλική επαφή μαζί του». 

Όλη αυτή η προεργασία της συζύγου του κατηγορούμενου, με τη δική του ανοχή, είχε οδηγήσει στο να πιστέψει η παραπονούμενη, μετά από δύο χρόνια έντονης πλύσης εγκεφάλου και ψυχολογικού εκβιασμού και από τους δύο, ότι ήταν ερωτευμένη με τον κατηγορούμενο, ο οποίος, στο μεταξύ είχε ξεθαρρέψει και της έλεγε ερωτόλογα και αγάπες στις συχνές τους επικοινωνίες. Ακόμη και όταν η ανήλικη προσπάθησε να ξεκόψει, δεν την άφησε ήσυχη το ζεύγος.

Είχε επανέλθει δριμύτερο το ζεύγος με πιο έντονη ψυχολογική πίεση που αφορούσε την ισχυριζόμενη κατάθλιψη και τις απειλές του κατηγορούμενου για αυτοκτονία. (…) Όταν άρχισε η ανήλικη να επεξεργάζεται στο μυαλό της τα γεγονότα, να αντιλαμβάνεται το παιγνίδι που είχε παιχτεί σε βάρος της, αποφάσισε να πάει να καταγγείλει όλα τα γεγονότα για τα οποία μέχρι και τώρα λαμβάνει ψυχοθεραπεία».
Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο κατηγορούμενος σύζυγος, δεν έχει μεταμελήσει για τις πράξεις του, αφού ακόμα και μετά την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου δήλωνε αθώος. 

Γ. Περδίκης: Είναι ντροπή για μια ευνομούμενη χώρα 

Ο πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, που είχε ενεργό ανάμιξη στις προσπάθειες για απομάκρυνση της εν λόγω υπαλλήλου της Σχολικής Εφορείας, με χθεσινή ανακοίνωσή του καυτηριάζει το γεγονός, ότι η εν λόγω Σχολική Εφορεία αρνείται να υιοθετήσει τις εισηγήσεις της επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδας Κουρσουμπά, για παύση της συγκεκριμένης υπαλλήλου, ακόμη και εάν χρειαστεί η καταβολή αποζημιώσεων. «Εμείς θεωρούμε πως είναι ντροπή για μια ευνομούμενη χώρα, να υπάρχουν θεσμικά κενά που εκθέτουν δεκάδες παιδιά σε επαφή με ένα πρόσωπο που έχει εμπλοκή σε μία τόσο ειδεχθή πράξη», καταγγέλλει ο κ. Περδίκης.

Α. Παπαδοπούλου: Ας μας ενημερώσει ο Γενικός Εισαγγελέας

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η ειδική σύμβουλος του κράτους για την Εθνική Στρατηγική για Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης των Παιδιών, Αναστασία Παπαδοπούλου. Συγκεκριμένα, η κ. Παπαδοπούλου έγραψε, μεταξύ άλλων, τα εξής σε ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Εάν το Δικαστήριο επισημαίνει ότι η γυναίκα είχε εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, γιατί δεν κατηγορήθηκε και δεν διώχθηκε ποινικά από Αστυνομία και Εισαγγελία; Το Δικαστήριο δεν θα έβγαζε τέτοιο συμπέρασμα χωρίς να είχε εντοπίσει στοιχεία που να το δικαιολογούσαν. (…) Και ναι, μπορεί να έχει δίκαιο η Σχολική Εφορεία ότι νομικά δεν μπορεί να την απολύσει χωρίς κατηγορία ή καταδίκη. Ηθικά, λένε, ότι θα το ήθελαν. (...) Αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από νομικισμούς, όταν η ηθική υποχρέωση είναι ξεκάθαρη!».

Ζητήθηκε η δίωξή της

Ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Σίμος Α. Αγγελίδης, απέστειλε στις 16/5/2017 επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ζητώντας την ποινική δίωξη της υπαλλήλου της Σχολικής Εφορείας στη βάση των όσων αποκαλύφθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Υποδεικνύοντας, παράλληλα, στον κ. Κληρίδη πως με την εισήγησή του συμφωνεί και η δικηγόρος της Δημοκρατίας που χειρίστηκε την υπόθεση ως Κατηγορούσα Αρχή. 

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Αγγελίδης αναφέρει τα εξής σε σχέση με την υπόθεση: «Από την απόφαση και τη μαρτυρία που παρουσιάστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, προκύπτει αβίαστα θέμα ποινικής ευθύνης της συζύγου του κατηγορούμενου και καταδικασθέντος, η οποία δεν ήταν κατηγορούμενη στη διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου. Η ευθύνη, γνώση, ενεργή εμπλοκή, συνέργεια, συνωμοσία, ανοχή, συμμετοχή της ΧΧΧ (σ.σ. υπαλλήλου της Σχολικής Εφορείας) είναι αδιαμφισβήτητη και πλειστάκις διαπιστωμένη και κατ’ επανάληψη καταγεγραμμένη τόσο στην απόφαση του δικαστηρίου σε σχέση με τα περιστατικά και την ενοχή όσο και σε σχέση με την ποινή. (...)

Προς τούτο, παρακαλώ και υποβάλλω το ακόλουθο αίτημα εκ μέρους της οικογένειας, η οποία, λόγω των πράξεων και παραλείψεων τόσο του κατάδικου ΧΧΧ όσο και της συζύγου του ΧΧΧ έχει για πάντα στιγματιστεί και το μόνο το οποίο μπορεί να το απαλύνει, έστω και λίγο, είναι το αίσθημα απόδοσης ευθύνης εκεί όπου υπάρχει και αυτό δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στον ΧΧΧ, αλλά θα πρέπει να επεκταθεί σαφώς και στην ευθύνη και συνέργεια της συζύγου του. Παρακαλώ, όπως το καθόλα αιτιολογημένο και εύλογο αίτημα της οικογένειας εξεταστεί το συντομότερο δυνατό καθότι κάθε μέρα που περνά, όπου το θύμα παραμένει αδικαίωτο και το έγκλημα ατιμώρητο, είναι μια επιπλέον καταδίκη για την οικογένεια».

Κληθείς χθες από τον «Φ», ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει λάβει, ακόμη, οποιαδήποτε απάντηση από τον Γενικό Εισαγγελέα. 
 

  Μιχάλης Χατζηστυλιανού   
Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.